Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Τοπίο αποκάλυψης σε Κεντρική και Στερεά Ελλάδα! Νεκροί, πνιγμένα χωριά και πόλεις – Νωπές οι μνήμες 7 χρόνια μετά τις φονικές πλημμύρες στην Καλαμάτα (video)

Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας και η κοινωνία σε σοκ. Μια ημέρα που οι μνήμες παραμένουν… νωπές για τα όσα -σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια- πέρασε με την δική της τραγωδία η Καλαμάτα. Τοπίο… αποκάλυψης σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, που εξαιτίας των σφοδρών και πρωτοφανών βροχοπτώσεων, έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Παντού λάσπες, άνθρωποι χωρίς νερό και ρεύμα και ανυπολόγιστες καταστροφές. Ήδη τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Το αίμα… παγώνει στις πρωτοφανείς αυτές καταστροφές και στα όσα έρχονται συνειρμικά στο μυαλό όλων, στην αντιστοιχία του σκηνικού, με το ποτάμι στο Βόλο και την εικόνα του Νέδοντα στην Καλαμάτα. Τα ζητήματα πολλά για τα όσα δεν έγιναν και για εκείνους που έρχονται και… ξανά υπόσχονται.

Τραγική ειρωνεία στο φόντο της κλιματικής αλλαγής, με κάποιους φορείς να μην πιστεύουν πως ελλοχεύει κίνδυνος και για να ικανοποιήσουν τα μικροπολιτικά τους… καπρίτσια, να αντιτίθενται σε μεγάλα έργα, είναι πως σήμερα, όσο ακόμη μετράμε θύμα από τον καιρό, συμπληρώνονται 7 χρόνια από τις φονικές πλημμύρες της Καλαμάτας, στην οποίοι κάποιοι στέρησαν ένα τεράστιο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας.