TOP

Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις στην Καλαμάτα | 7 Ιουνίου στο Πάρκο του ΟΣΕ

Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 διοργανώνει στις  7 Ιουνίου στο Πάρκο του ΟΣΕ, στην Καλαμάτα, το συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, με σύνθημα “Τα συνδικάτα στα γήπεδα του αγώνα και του αθλητισμού, ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις “.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση , “Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν πέρα από την επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημα τους, το χτύπημα στις ζωές τους από τις εξαρτήσεις, που προβάλει με κάθε τρόπο η σημερινή κοινωνία.

Οι εξαρτήσεις που βασανίζουν τους εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί. Οι εξαρτήσεις όπως τα ναρκωτικά, ο τζόγος, καθώς επίσης και την εμφάνιση νέων μορφών εξαρτήσεων, όπως το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη σημερινή κοινωνία του κέρδους, όπου επικρατεί «ο θάνατός σου η ζωή μου» με την ανελέητη επίθεση κυβερνήσεων και κεφαλαίου, καθόλου τυχαία οι εργαζόμενοι ωθούνται στη φυγή από τον αληθινό εαυτό και την πραγματικότητα.

Ουσιαστικά, θέλουν ανθρώπους υποταγμένους, μέσα από τις εξαρτήσεις να χάνουν τον ενεργό κοινωνικό τους ρόλο, την ίδια τη φύση, του ανθρώπου ως κοινωνικό ον. Να μην μπορούν να γνωρίζουν την θέση τους μέσα στην κοινωνία. Να απομακρύνονται από τις πραγματικές τους ανάγκες και με βάση αυτές να μην δρουν συνειδητά. Ο άνθρωπος με τις εξαρτήσεις παύει να είναι ελεύθερος. Τελικά αποκοινωνικοποιείται.

Ως Συνδικάτο θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι δραστήριοι, να συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες σε κάθε συλλογική δράση. Να μην αισθάνονται απομονωμένοι, να μην αισθάνονται μόνοι, κλεισμένοι στον εαυτό τους και πίσω από οθόνες και εξαρτήσεις.

Η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και στη δύναμή του είναι το αντίδοτο σε όλες τις εξαρτήσεις, ανοίγουν το δρόμο για να δούμε τη ζωή πιο αισιόδοξα, να εμπνευστούμε και να τη διεκδικήσουμε όπως μας αξίζει!

Η υγιής, δωρεάν, ανεμπόδιστη και συστηματική εμπλοκή με τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό αποτελεί παράγοντα πρόληψης ενάντια στις εξαρτήσεις.

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα καλεί όλους τους εργαζόμενους της Μεσσηνίας, τα σωματεία και τους συλλόγους τους να συμμετέχουν στο τουρνουά μπάσκετ την Κυριακή 7 Ιούνη, στο γήπεδο μπάσκετ στο Πάρκο του ΟΣΕ. Ώρα έναρξης 5 μ.μ. και να δώσουν ένα μήνυμα κατά των εξαρτήσεων και ψευδαισθήσεων που αυτές προκαλούν.”
 Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6989748890 και 6985698656