Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

«Τρέχει» ο Κασσελάκης για να μην… φύγει ο Χαρίτσης -Πως ο Μεσσήνιος πολιτικός μπορεί να «ανατρέψει» όλο το σκηνικό (video)

Το πολιτικό σκηνικό είναι καυτό και στο επίκεντρο του βρίσκονται τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν και μεσσηνιακές προεκτάσεις. Με τις προεκτάσεις αυτές να πηγάζουν κι από τις τελευταίες προσπάθειες του Στέφανου Κασσελάκη να μην κλείσει και ο… τελευταίος την πόρτα.

Και αυτός ο… τελευταίος και πλέον καθοριστικός-καταλυτικός παράγοντας είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι επιτιμητικές αναφορές του στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Νίκο Χατζηνικολάκου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά με τα καλύτερα για τον Μεσσήνιο πολιτικό.

«Ήταν έτοιμοι να φύγουν» είπε ο Νίκος Μπελογιάννης αναφερόμενος σε Αχτσιόγλου και Χαρίτση εξηγώντας πως προς το παρών η απόφαση φυγής τους έχει μπει σε καθεστώς αναμονής, για να προσθέσει με μεγάλο ενδιαφέρον «η αναφορά του στον Χαρίτση είναι γιατί είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός, που κατά κοινή ομολογία έχει οπαδούς από τη δεξιά, το κέντρο, την αριστερά και την άκρα αριστερά μέχρι και την άκρα δεξιά. Για αυτούς που ήταν έτοιμοι να φύγουν για να κάνουν κοινοβουλευτική ομάδα, ο άνθρωπος που θα μπει επικεφαλής – που του έχει ζητηθεί – είναι ο κ. Χαρίτσης… δεν είναι τυχαίο που ανέφερε (σ.σ. Κασσελάκης) το όνομά του τόσες φορές. Ξέρει τί θα συμβεί. Τον έχει ενημερώσει ο Τσίπρας… του τράβηξε το… αυτί. Η Αχτσιόγλου έχει χάσει από τον Κασσελάκη. Έχουν συμφωνήσει ότι θα είναι πίσω από τον Χαρίτση που δεν έχει μπει μπροστά για να χάσει από κανέναν».

Σε μια τέτοια περίπτωση, ενός δηλαδή νέου κόμματος υπό την ηγεσία του μεσσήνιου πολιτικού, αλλάζει τα δεδομένα τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο – πιθανόν πιο πολύ – και το ΠΑΣΟΚ. «Αυτό θα το δούμε στο μέλλον εφόσον προχωρήσουν όλα αυτά».

Παράλληλα ο Νίκος Μπελογιάννης χαρακτήρισε ατόπημα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τον πήχη των ευρωεκλογών στο 17 -18% για τον ΣΥΡΙΖΑ «Δηλαδή εάν δεν το πάρει πρέπει να φύγει αύριο το πρωί…» διερωτώμενος «Πως θα πάρει 17-18% εάν του φύγουν και οι δέκα;»

Αναφερόμενος στην εικόνα διάσπασης που εμφανίζεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και για το κομμάτι της οικογένειας, όσο απελευθερωμένοι κι αν είναι…». Με τον τρόπο αυτό ο Νίκος Μπελογιάννης έθιξε το όλο επικοινωνιακό παιχνίδι γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον συζύγό του, με αφορμή το μείζον πρόβλημα υπογεννητικότητας στη γηράσκουσα Ελλάδα και την απουσία κάποιας ουσιαστικής πρότασης από τον νέο πρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά που …καρπώνεται όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις είπε «πήραν δυο μονάδες και έγινε πανικός. Γι’ αυτό σας λέω θα υπάρξουν ανατροπές.»

Από την άλλη στο επίκεντρο της συζήτησης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκεί όπου στρατηγικό σχεδιασμό 5ετίας ετοιμάζει ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο Δημήτρης Πτωχός από την 1η Γενάρη πιάνει δουλειά και καθώς φαίνεται από την πρώτη ημέρα της θητείας του θέλει να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή…

«Έχει σχέδιο για τις πρώτες 100 ημέρες» είπε αρχικά ο διευθυντής τηλεόρασης BEST αναφερόμενος στο πρόσωπο του νέου περιφερειάρχη και στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί. «Θα πρέπει να αλλάξει η Πελοπόννησος άμεσα. Ζήτησε υλοποίηση του σχεδίου αυτού απ’ αυτούς που θα βάλει, κι όποιος δεν μπορεί και δεν είναι αποτελεσματικός θα φύγει.» Το στοίχημα είναι να γίνουν «εμβληματικά έργα για την Πελοπόννησο» εκεί φαίνεται να έχουν εστιάσει οι έρευνες που έκανε ο Δημήτρης Πτωχός σχεδιάζοντας τις δράσεις τους για τις πρώτες εκατό ημέρες…

«Δεν μπορεί αυτή  τη στιγμή η επιχειρηματικότητα να τρέχει πολύ μπροστά και το κράτος 100 χρόνια πίσω… Με αυτούς τους τρόπους και τα σχέδια του κου Πτωχού «έμειναν κατάπληκτοι όλοι, έμπειροι πολιτικοί, και το αγκάλιασαν όλοι, τον τρόπο που σκέφτεται για να πάει η Πελοπόννησος μπροστά. Ευχόμαστε την επόμενη ημέρα αυτοί που τον ψήφισαν – κι αυτοί που δεν τον ψήφισαν – να επιβεβαιωθούν και να μην δούμε πάλι τα ίδια. Δεν είναι αυτή η Πελοπόννησος… Μπορεί να συμπαρασύρει όλη την Ελλάδα».