Σάββατο
13
Απρίλιος
TOP

Τρέχουμε αμέριμνοι στα λιβάδια του κοροναϊού φωνάζοντας: «Σωτήρη που είσαι»

Των Αγίων Πάντων προχθές την Κυριακή, μεγάλη η χάρη τους και είναι και πολλοί, και στην όμορφη συνοικία της Καλλιθέας γιόρταζαν. Μεγάλη η εκκλησία εκεί, πολλοί και οι πιστοί, έγινε το απόγευμα το αδιαχώρητο.

Κάποια στιγμή εκατοντάδες βρέθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας και… χιλιάδες σε έναν δρόμο όπου στήθηκε το παραδοσιακό, ελληνικό παζάρι με τα «μπιχλιμπίδια», τον χαλβά Φαρσάλων και τα πλαστικά παιχνιδάκια του ενός ευρώ.

Κοροναϊός; Πανδημία; Περισσότεροι από 30 χιλιάδες νεκροί στην Ελλάδα; Προειδοποιήσεις των ειδικών ότι μπήκαμε στο 6ο κύμα πανδημίας με υποπαραλλαγές κι επικίνδυνες μεταλλάξεις;

Όχι βέβαια. Όλα καλά. Όπως είχα πει και παλιά: «τρέχουμε αμέριμνοι στα λιβάδια».

Και δεν είναι μόνον οι πιστοί που δεν τηρούν κανένα μέτρο.

Τα πανηγύρια ξεκίνησαν ανά την Ελλάδα, αλλά ουδείς φοράει μάσκα.

Στα μπαρ και τα εστιατόρια το αδιαχώρητο, αλλά κανείς δεν παίρνει τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις, την απόσταση ασφαλείας.

Στα αεροδρόμια και τα πλοία γίνεται στην κυριολεξία χαμός. Οποιος φοράει μάσκα είναι πλέον δακτυλοδεικτούμενος.

Κάτι σαν ούφο που ήρθε από άλλο πλανήτη. Γελάνε στις πλατείες με κανέναν φοβικό ή με τους ηλικιωμένους που φοβούνται ακόμη για τη ζωή τους και φοράνε μάσκα.

Και το θέμα είναι ένα: Που θα φτάσουμε με τον κοροναϊό; Τι θα γίνει από Σεπτέμβρη; Και ολόκληρο το καλοκαίρι πώς θα περάσει με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και με μια ενδεχόμενη ισχυρή πίεση στο σύστημα υγείας και με εκατομμύρια τουρίστες να βρίσκονται στη χώρα μας;

Οι δύσμοιροι οι επιστήμονες προειδοποιούν, αλλά ποιος τους ακούει;

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κόσμου να βγει, να διασκεδάσει, να εκφράσει ελεύθερα τα θρησκευτικά του πιστεύω, να πάει διακοπές, να κάνει ό,τι έκανε πριν από την πανδημία.

Όμως, ποιος θα φταίει αν το φθινόπωρο έχουμε ξανά 50 και 100 νεκρούς την ημέρα;

Ποιος θα φταίει αν το ΕΣΥ βρεθεί και πάλι στο «κόκκινο»;

Αραγε το κράτος πήρε μέτρα θωράκισης των νοσοκομείων;

Υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή;

Μάθαμε από τα παθήματα;

Δυστυχώς, αυτό που φαίνεται καθημερινά με την έξαρση του κοροναϊού είναι ότι δεν είμαστε καλοί μαθητές και θα το πληρώσουμε ακριβά.

Αραγε, ο Σωτήρης Τσιόδρας που βρίσκεται; Γιατί δεν μιλάει; Είναι εξαφανισμένος επειδή το θέλησε ή επειδή το έχουν επιβάλλει άλλες καταστάσεις;

«Σωτήρη θα λέμε και θα κλαίμε», μου φαίνεται, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Διότι αν δεν υπάρχει μια νηφάλια φωνή να μας εξηγήσει τι συμβαίνει, αν δεν υπάρχει κάποιος να μας πει τι πρέπει να κάνουμε, τότε είναι σίγουρο ότι ο κοροναϊός θα κάνει πάρτι στα σπίτια μας.

ΠΗΓΗ in.gr