Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Τρεις Έλληνες νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη

Τρεις Έλληνες έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη έξι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην περιοχή, ανάμεσα στους έξι τραυματίες συγκαταλέγεται και ένας ανήλικος. 

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Σαρτανάς, κοντά στην πόλη της Μαριούπολης, η οποία έχει καταστεί στόχος των ρωσικών δυνάμεων.

Από το πρωί του Σαββάτου, εξάλλου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει εκ νέου τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, θέτοντας το στόχαστρο τόσο το Κίεβο όσο και περιοχές του νότου και της ανατολής. 

H ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.

Πηγή: moneyreview.gr