Σάββατο
10
Ιούνιος
TOP

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών – 92 μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας (video)

Σε 92 ανέρχονται συνολικά οι μετανάστες που διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή περί τα 65 ν. μ. νοτιοδυτικά Πύλου μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο Φ/Γ ”NORDIC ANNA” (σημαίας Πορτογαλίας), τρία άτομα εκ των οποίων περισυνελέγησαν από το Δ/Ξ πλοίο ”KOOL BALTIC” (σημαίας Λιβερίας).

Άνδρες, γυναίκα, κάποιοι ηλικιωμένοι ανάμεσά τους και πολλά παιδιά ακόμα και μωρά λίγων μηνών φιλοξενούνται προσωρινά από χθες στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας προερχόμενοι όπως δήλωσαν από Συρία και Παλαιστίνη.

Μετά από αίτημα της λιμενικής αρχής προς την ΠΕ Μεσσηνίας, παιδίατρος εξέτασε παιδιά στέλνοντας ένα μικρό παιδί κι έναν ηλικιωμένο στο Νοσοκομείου της Καλαμάτας εκεί όπου παραμένουν περίπου πέντε μωρά (κάτω των πέντε μηνών) μαζί με τις μητέρες τους για περίθαλψη. Συνολικά πρόκειται για 30 παιδιά. Στους μετανάστες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ
ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συνελήφθησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες τρεις φερόμενοι ως διακινητές. Οι τρεις Λιβανέζοι διακινητές αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους διασωθέντες πρόσφυγες αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και καταγραφή τους από το Λιμενικό Σώμα, τότε αναλαμβάνει η Αστυνομία ακολουθώντας κάθε προβλεπόμενη διαδικασία.

Όσοι δεν έχουν δικαίωμα να αιτηθούν άσυλο και δεν φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα θα μεταφερθούν σε κέντρα επαναπροώθησης.