Δευτέρα
22
Ιούλιος
TOP

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Στα ύψη η πληρότητα σε 16 προορισμούς -Πού δεν υπάρχει πλέον διαθεσιμότητα [πίνακας]

Σε υψηλά επίπεδα, που σε κάποιες περιοχές αγγίζουν ακόμη και το 100%, κυμαίνονται οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, οι προ-κρατήσεις καταγράφονται άνω του 70%, ενώ στους ορεινούς προορισμούς της Αρκαδίας η ζήτηση είναι μαζική.

Στις τοπ επιλογές προορισμοί στην Αρκαδία

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, οι αρκαδικοί προορισμοί βρίσκονται και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στις top επιλογές των ταξιδιωτών με τις προ-κρατήσεις να καταγράφουν ικανοποιητικά ποσοστά από τα μέσα του Ιανουαρίου. Η διαθεσιμότητα στη Ζάτουνα και στα Λαγκάδια είναι μηδενική, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν ήδη το 100%. Στο Λεβίδι οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 82% με μόλις 4 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, με το κόστος να διαμορφώνεται από 546€, ενώ στη Βυτίνα από 881€, στη Στεμνίτσα από 510€, και με ποσοστό προ-κρατήσεων 93% και 84% αντίστοιχα.

Το κόστος διαμονής στους δημοφιλείς προορισμούς

Στη δημοφιλή Αράχωβα, ήδη, έχει κλειστεί το 75% των διαθέσιμων ακινήτων στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνονται από 403€ και η διαθεσιμότητα να είναι μόλις 47 ακίνητα. Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 88% με μόλις 11 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb και με το κόστος να ξεκινά από 560€ για τρεις διανυκτερεύσεις, σε κατοικία κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα. Το 92% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα με 2 μόλις διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα και το κόστος να διαμορφώνεται από 744€ και στο Καρπενήσι το 82% με κόστος από 564€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Παράλληλα, στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται από 81% έως 84% σε Μακρινίτσα και Πορταριά αντίστοιχα. Με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται από 434€ για τρεις διανυκτερεύσεις το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Η πόλη αριθμεί τα 417 αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα. Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αγγίζουν το 85%, ενώ τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα αριθμούν πλέον τα 62. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 432€.

Το Ναύπλιο, τέλος, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 62%. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 243€ σε κατοικία κατάλληλο για τετραμελή οικογένεια ή/και τετραμελή παρέα.

Αναλυτικά οι προκρατήσεις και οι τιμές

Πηγή: iefimerida.gr