
Πολλά έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του ’80 – ο τρόπος που ντυνόμαστε, η μουσική που ακούμε, ακόμα και η διατροφή μας.
Η περίοδος αυτή χαρακτηριζόταν από πιο απλές, σπιτικές και λιγότερο επεξεργασμένες διατροφικές επιλογές, σε αντίθεση με τη σύγχρονη τάση κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και έτοιμων γευμάτων.
Από το 1965 έως το 1995, ο χρόνος που αφιερώνεται στην προετοιμασία φαγητού στο σπίτι στις ΗΠΑ μειώθηκε σχεδόν κατά 40%. Αν και οι συσκευές εξοικονόμησης χρόνου, όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων, συνέβαλαν σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα, η μείωση της συχνότητας μαγειρέματος φαίνεται να είναι ο κύριος παράγοντας πίσω από αυτή τη σημαντική πτώση.
Επιπλέον, η κατανάλωση τροφίμων εκτός σπιτιού αυξήθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα την αύξηση της πρόσληψης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων. Αυτά τα τρόφιμα, που περιλαμβάνουν αναψυκτικά και αλμυρά σνακ, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής, της οικονομικής προσιτότητας και της ευκολίας κατανάλωσης οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του in.gr πατώντας εδώ