Δευτέρα
4
Μάρτιος
TOP

Τσέλσι: Ο Κάντι ανέβασε πολύ πάνω από τα 2,4 δισεκ. ευρώ την προσφορά του για την αγορά της ομάδας

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την απίστευτη κληρονομιά του συλλόγου και την προώθηση της συμμετοχής της κοινότητας και μπορούμε να παρέχουμε την οικονομική σταθερότητα για να διασφαλίσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου στην παγκόσμια σκηνή», ανέφερε στο μήνυμά του ο Βρετανός κατασκευαστής ακινήτων.

Έτοιμος να τινάξει την… μπάνκα στον αέρα για να κάνει δικό του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Τσέλσι, εμφανίζεται ο ελληνικής καταγωγής Βρετανός κατασκευαστής ακινήτων, Νικ Κάντι, ανεβάζοντας πολύ πάνω απ’ τα 2,4 δις ευρώ την προσφορά του για τους «μπλε».

Ο Κάντι, που δηλώνει οπαδός της Τσέλσι από παιδί, έχει δεσμευτεί να προσφέρει μια θέση στους φιλάθλους στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ παράλληλα, βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους χρηματοδότες για να συμμετάσχουν στην προσφορά του, πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών.

Η αρχική του πρόταση ήταν κοντά στα 2,4 δις ευρώ, την οποία όμως αύξησε κατά πολύ το τελευταίο 24ωρο, μετά την υποψηφιότητα κι ενός μεγάλου κορεατικού fund για την απόκτηση της Τσέλσι.

«Παραμένει μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή για να επιστρέψουμε το ποδόσφαιρο στους οπαδούς και να τους βάλουμε στο επίκεντρο των λειτουργιών και της στρατηγικής της Τσέλσι.

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την απίστευτη κληρονομιά του συλλόγου και την προώθηση της συμμετοχής της κοινότητας και μπορούμε να παρέχουμε την οικονομική σταθερότητα για να διασφαλίσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου στην παγκόσμια σκηνή», ανέφερε στο μήνυμά του ο Κάντι.

Ποιος είναι ο Νικ Κάντι

Ο Νικ Κάντι και ο νεότερος αδερφός του Κρίστιαν, παιδιά μιας Ελληνοκύπριας μητέρας και ενός πατέρα που είναι μισός Ιταλός, είναι κατασκευαστές πολυτελών ακινήτων στη Βρετανία με περιουσία που υπολογίζεται στο 1,5 δισ. στερλίνες.

Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους στο real estate με 6.000 στερλίνες δανεικές από τη γιαγιά τους. Αγόρασαν το πρώτο του ακίνητο το 1995, ένα μικρό διαμέρισμα στο Earl’s Court του Λονδίνου, το οποίο πούλησαν έπειτα από 18 μήνες, βγάζοντας κέρδος 50.000 στερλινών.

Σήμερα, η αυτοκρατορία των πολυτελών ακινήτων τους περιλαμβάνει τα One Hyde Park και NoHo Square.

Η εταιρεία τους, που ονομαζόταν Candy & Candy, μετονομάστηκε σε Candy Property το 2018, καθώς ο Νικ είναι πλέον ο μοναδικός ιδιοκτήτης.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας είναι παντρεμένος με την Αυστραλή ηθοποιό Χόλι Βάλανς, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Πηγή: protothema.gr