Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

Τσίπρας από Αργολίδα: Εκλογές, η μόνη λύση – Έγνοια του Μητσοτάκη η διαπλοκή και το κεφάλαιο(pics & video)

Εκλογές ζήτησε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Αργολίδα όπου βρίσκεται, λέγοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να υλοποιήσει τα αναγκαία μέτρα για την ελάφρυνση της κοινωνίας «διότι», όπως χαρακτηριστικά είπε «η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς».

Στον νομό Αργολίδας ο Αλέξης Τσίπρας είχε συζήτηση με αγρότες και παραγωγούς για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν από τις υπέρογκες αυξησεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες προχωρώντας στην ακόλουθη δήλωση: «Η τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους παραγωγούς σε όλη την χώρα. Τούτη την ώρα διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην χώρα. Αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος 5 και 6 φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα. Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν.

Πρέπει άμεσα να αποφασιστεί η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και επιδότηση ειδική, προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος. Ταυτόχρονα, ο ΕΛΓΑ οφείλει να κάνει άμεσα τους ελέγχους και να επισπεύσει τις αποζημιώσεις καθώς και να δημιουργηθούν  προγράμματα ρευστότητας για τους παραγωγούς από την αναπτυξιακή τράπεζα για να μπορέσουν να σταθούν στις τρομακτικές δυσκολίες αυτού του χειμώνα και να κρατηθούν στην ύπαιθρο, να κρατήσουν υγιείς και ζωντανές τις παραγωγικές τους διαδικασίες. Αλλιώς θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα  για την οικονομία της χώρας. Τεράστιο ζήτημα για την ύπαιθρο. Αυτές οι προτάσεις, αυτά τα αναγκαία μέτρα όμως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει, διότι η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς. Έγνοια της είναι η διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο. Έγνοια της είναι να διασπαθίσει το δημόσιο πλούτο σε ημέτερους. Γι’ αυτό η λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος. Η λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές, η προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της παραγωγής στον κόσμο της εργασίας».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχικά επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Αργολική Γη» στο Κουτσοπόδι.

Λογαριασμούς της ΔΕΗ παρουσίασαν στον Αλέξη Τσίπρα οι αγρότες παραγωγοί στον πρώτο σταθμό της επίσκεψης του στην Αργολίδα. Στο Κουτσοπόδι όπου βρέθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τις διαμαρτυρίες τους για τον τετραπλασιασμό των ποσών ενέργειας που καθιστά αδύνατη την επιβίωση τους.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν κτήμα πορτοκαλιών όπου ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε το μέγεθος της ζημιάς από τον παγετό του Ιανουαρίου ζητώντας απο την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αποζημιώσεις καθώς όπως τόνισε πρόκειται για θέμα επιβίωσης των αγροτών.

Στις 12:30 θα έχει συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους στην πλατεία της Αγίας Τριάδας.