Κυριακή
3
Δεκέμβριος
TOP

Βασ. Κανάκης: «Να είμαστε η δημοτική αρχή της επόμενης μέρας» -Δριμεία κριτική σε Βασιλόπουλο για «έργα βιτρίνας» (video)

Για να πάει ο τόπος μπροστά χρειάζεται όραμα και ρεαλιστικούς στόχους είπε με νόημα ο Βασίλης Κανάκης ο οποίος καταθέτει τη δική του πρόταση για το δήμο Καλαμάτας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Καλαμάτα. Ύστερα από μια επιτυχημένη πρώτη θητεία ως δημοτικός σύμβουλος ο Βασίλης Κανάκης διεκδικεί εκ νέου την εμπιστοσύνη των δημοτών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, θέλοντας να συνεχίσει την προσπάθεια συμβάλλοντας με τρόπο δημιουργικό και ουσιαστικό ώστε ο δήμος να αναδειχθεί στο βαθμό που πραγματικά του αξίζει.

Εξήγησε πως η επιλογή του να κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του Βασίλη Τζαμουράνη, «Καλαμάτα Μετά» είναι συνειδητή καθώς, όπως είπε, είναι ο υποψήφιος με τον οποίο συγκλίνει σε επίπεδο απόψεων και οράματος για το ποια πρέπει να είναι τελικά η επόμενη μέρα για τον τόπο «ελπίζουμε οι πολίτες της Καλαμάτας να επιλέξουν τον συνδυασμό μας και να είμαστε η δημοτική αρχή της επόμενης μέρας»

Εστιάζοντας στα όσα δεν έγιναν την προηγούμενη τετραετία, ο κ. Κανάκης αναφερόμενος κυρίως σε τεχνικά έργα τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν ολοκληρώθηκαν από την δημοτική αρχή Βασιλόπουλου, άσκησε δριμεία κριτική λέγοντας πως «δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος ουσιαστικός σχεδιασμός και οραματισμός για το μέλλον της πόλης. Θεωρώ η δημοτική αρχή πως αναλώθηκε σε έργα βιτρίνας, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ασφαλτοστρώσεις των τελευταίων ημερών για τις οποίες έπρεπε να περιμένουμε 4 χρόνια. Η πορεία των έργων το αποδεικνύει…»

Απαριθμώντας τα… ανοικτά μέτωπα όπως η διάνοιξη της Κρήτης, το παραλιακό μέτωπο, η δυτική παραλία ως τεράστια αναπτυξιακά ζητήματα που δεν έχουν προχωρήσει και αποφεύγοντας όπως χαρακτηριστικά είπε τις «αντιπολιτευτικές κορώνες» αλλά μιλώντας με δεδομένα, ο κ. Κανάκης υπογράμμισε πως «καμία χρηματοδότηση δεν είναι εξασφαλισμένη» επισημαίνοντας πως έργα όπως το ανοικτό θέατρο στην Καλαμάτα, τον αγωγό Φ800 «έχουν σταματήσει», ενώ για το αντιπλημμυρικό έργο στη Θουρία σημείωσε «έχει υλοποιηθεί μόλις στο 60%» αναδεικνύοντας τα κενά που αποτυπώνονται. Ενώ κλείνοντας τόνισε πως ένα debate μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα είναι προς όφελος των πολιτών.