Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Βάθεια: Η πυργοπολιτεία στη Μάνη που ανήκει σε τέσσερις οικογένειες

Βάθεια. Ένα τοπίο που δε θα βρεις αλλού στην Ελλάδα. Επιβλητικό και μοναδικό. Ο επισκέπτης στη Μάνη ξέρει ότι θα έρθει κοντά με τη φύση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Αυτό το μέρος έχει κάτι διαφορετικό. Ξεχωρίζει. Είναι η επιβλητικότερη έξαρση ενός τοπίου μανιάτικου. Με την γοητεία των πύργων και την ιδιαίτερη ιστορία. Σε ένα παιχνίδισμα ανάμεσα στη θάλασσα και τα ξερά βουνά. Η Βάθεια είναι η έκπληξη που σου επιφυλάσσει η Μάνη.

Βάθεια: Η πυργοπολιτεία στη Μάνη
Βάθεια - Μάνη

Σε κάποια από τις πολλές στροφές του δρόμου, στη Μάνη, προς τη Βάθεια, αποκαλύπτεται κτισμένη σε περίοπτη θέση σαν ακρόπολη στην κορυφή του λόφου. Μέσα σε μια εικόνα χωράνε οι πύργοι, τα σπίτια, οι εκκλησίες, τα λιοτρίβια κάπου 150 κτίσματα, τα σοκάκια και οι ρούγες.

Λακωνία: Μάνη - ΒάθειαΠάνω στο πλάτωμα μιας κορυφής. Αν φτάσεις εκεί θα απολαύσεις μια θέα μοναδική. Από τη μία την πολύσχημη ακτή και από την άλλη τα ξερά, άγρια βουνά. Και αυτά τα δύο σε συνδυασμό δημιουργούν μια εικόνα σαν ζωγραφιά.

Βάθεια - Μάνη - ΠύργοιΗ Βάθεια δεν είναι απλώς μια πανέμορφη ζωγραφιά την οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μόνο με τα μάτια, αλλά μπορεί να τη ζήσει κιόλας. Μπορείς να μείνεις σε ένα από τα παλιά, διατηρημένα λιοτρίβια ή σε έναν από τους εννέα αναπαλαιωμένους πύργους-ξενώνες απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα. Θα περπατήσεις σε γραφικά σοκάκια και θα φτάσεις μέχρι την κλειστή παραλία της Βάθειας η οποία είναι στρωμένη με άμμο αλλά και βότσαλα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ