Κυριακή
16
Ιούνιος
TOP

Wikifarmer: Αγρότες χωρίς μεσάζοντες – Νέος γύρος χρηματοδότησης

Οι αγρότες μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους αποκτώντας ταυτόχρονα πρόσβαση στις διεθνείς αγορές

Χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, μέσω της Point, άντλησε η  πλατφόρμα Wikifarmer, η οποία συνδέει απευθείας αγρότες με επιχειρήσεις, οδεύοντας προς ένα δρόμο πλήρως ψηφιοποιημένων συναλλαγών.

Το Wikifarmer έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα περιεχομένου και αγροτικών προϊόντων, που προωθεί μια διαφανή και βιώσιμη διαδικασία παραγωγής και διάθεσης στη βιομηχανία τροφίμων. Μέσω της πλατφόρμας, οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν χωρίς μεσάζοντες σε διαφορετικούς αγοραστές, να πετύχουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους αποκτώντας ταυτόχρονα πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, η βιβλιοθήκη του Wikifarmer διαθέτει ευρεία συλλογή (μεταφρασμένη σε 16 γλώσσες) βέλτιστων γεωργικών πρακτικών, στην οποία μπορούν οι αγρότες να έχουν συνεχή πρόσβαση, χωρίς κόστος.

«Το όραμα μας είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους αγρότες και τις επιχειρήσεις, μέσα από τον μετασχηματισμό της αλυσίδας εφοδιασμού και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Στόχος μας είναι να καταστούμε, την προσεχή διετία, η κορυφαία B2B πλατφόρμα αγροτικού εμπορίου στην Ευρώπη. Με τη χρηματοδότηση αυτή, επιταχύνουμε την ανάπτυξη του προϊόντος μας, ώστε  να προσφέρουμε πλήρη κάλυψη σε όλο το εύρος των αγροτικών συναλλαγών» εξηγεί ο Ηλίας Σούσης, συνιδρυτής και CEO του Wikifarmer.

Στήριξη των αγροτών

«Ελπίζουμε η χρηματοδότηση αυτή να μας βοηθήσει να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα μας: να εκδημοκρατίσουμε τον αγροτικό τομέα. Επιθυμούμε να στηρίξουμε τους αγρότες στην προσπάθειά τους για εκσυγχρονισμό των τεχνικών καλλιέργειας και να πουλήσουν επάξια τα προϊόντα τους», εξηγεί ο Πέτρος Σάγκος, συνιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής του Wikifarmer.

«Οι αγορές B2B αποτελούν ένα σημείο εστίασης για εμάς στην Point Nine. Μπορεί η βιομηχανία τροφίμων να είναι αχανής και να αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις, όμως η μοναδική προσέγγιση του Ηλία και του Πέτρου για την ψηφιοποίηση του κλάδου, μάς έχει εντυπωσιάσει. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, που μας δίνεται η δυνατότητα να διαδραματίσουμε ένα μικρό ρόλο στην μακροχρόνια επιτυχία τους» περιγράφει ο Louis Coppey, εταίρος της Point Nine.

Διαβάστε την συνέχει στο  in.gr