Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ απέναντι σε Τατούλη -«Καρφιά» για τους τυπ(ικ)ους της Μεσσηνίας

Με έναν ξεκάθαρο τρόπο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο τοποθετούνται μετά το αποτέλεσμα του ά γύρου των περιφερειακών εκλογών. Αφενός με τρόπο δηκτικό και καυστικό για τα σκηνικά που είχαν… στηθεί στη Μεσσηνία -εδώ όπου είναι πλέον φανερό ποιοι «πούλησαν» τον Δημήτρη Κουτσούλη- αλλά και για την επόμενη μέρα βάζοντας φραγμό στην όποια πρόθεση για να στηριχθεί ο Τατούλης στον β´ γύρο, ταυτοποιώντας τον ως εκείνον που δίχασε το ΠΑΣΟΚ και έφερε την τοξικότητα στην Πελοπόννησο. Χαρακτηριστική μεταξύ άλλων -όπως η παρέμβαση του Γιώργου Πουλοκέφαλου- και η τοποθέτηση του Τάσου Αποστολόπουλου:

«Οι εκλογές τέλος, τα διλήμματα τέλος….
Ο Δημήτρης Κουτσούλης, ένας νέος άνθρωπος, έδωσε μια εκλογική μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μα πάνω απ΄ όλα μέσα από τις γραμμές ενός κόμματος που αυτοδιοικητικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι βαθιά διχασμένο εδώ και χρόνια. Έδωσε έναν αγώνα με ήθος, με αξιοπρέπεια, με προγραμματικές θέσεις, με καθαρό λόγο μα πάνω από όλα μακριά από τοξικότητες….Έναν αγώνα ενωτικό, με έναν λόγο απλό, κατανοητό, βαθιά πολιτικό. Μπόρεσε και σε περιοχές όπως η Αρκαδία και η Τριφυλία να πάρει διψήφιο ποσοστό ψήφων. Εκεί που πράγματι υπήρξε πρόβλημα και που θέλει ανάλυση είναι το ποσοστό που έλαβε στη Μεσσηνία, με εξαίρεση την Τριφυλία. Είναι καθαρό ότι κάποιοι στη Μεσσηνία ήταν μόνο τυπικά μαζί του αλλά στο πεδίο ήταν αλλού ενταγμένοι…..
Τώρα έχουμε μια αναμέτρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανάμεσα σε ένα προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ενός πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κάτι που δεν πρέπει να μας αφορά. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Ας μην ανησυχούν κάποιοι θα το λύσουν μεταξύ τους το πρόβλημα. Αυτοί ξέρουν…
Εμάς πρέπει να μας αφορούν δυο μόνα ζητήματα.
Το πρώτο έχει να κάνει πώς θα βάλουμε τέλος στον αυτοδιοικητικό διχασμό του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο και πώς θα απομονώσουμε τις αιτίες που το διαιωνίζουν.
Το δεύτερο που μας αφορά είναι πώς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον Δημήτρη Κουτσούλη που ήταν πρόταση του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη και των θεσμικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ.
Με απλά λόγια πώς θα ενισχύσουμε τον συνδυασμό του Δημήτρη Κουτσούλη να ενώσει τον πολιτικό μας χώρο, να βάλει φραγμό στον διχασμό και πώς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα τη δώσουμε με καλύτερους όρους και όχι να ψάχνουμε κάποιον κάθε φορά να πάρει στον ώμο του τον σταυρό του μαρτυρίου.
Δημήτρη καλή συνέχεια στον αυτοδιοικητικό αγώνα που μόλις άρχισε».