Τετάρτη
24
Ιούλιος
TOP

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Καλαμάτας

Ξεκίνησαν οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ για το ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Καλαμάτας. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά κατόπιν ραντεβού, στον χώρο λειτουργίας του από την Παρασκευή 27/8/2021και τις ώρες 14.00-20.00. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες που είναι κάτοχοι voucher μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2721360100 και στο e-mail: [email protected].

Το ΚΔΑΠΑμεΑ Δήμου Καλαμάτας συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του από τις 13 Φεβρουαρίου 2018 στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με φορέα υλοποίησης την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Οι σκοποί του ΚΔΑΠμεΑ είναι:

α) η δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία

β) η κοινωνική ένταξη παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία

γ) η στήριξη της οικογένειάς τους ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας

δ) η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το ΚΔΑΠμεΑ είναι:

α) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Αξιολόγηση των αναγκών των ωφελουμένων και των οικογενειών τους, υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα, πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών αναγκών του ατόμου και της οικογένειας με διασύνδεση και παραπομπή σε Υπηρεσίες Πρόνοιας, Υγείας, Εκπαίδευσης και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο.

β) ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Διαταραχές άρθρωσης και φωνητικές διαταραχές, διαταραχές ομιλίας (τραυλισμός, ταχυλαλία), διαταραχές φωνής (δυσφωνία, αφωνία), διαταραχές γραπτού λόγου (δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσγραφία), Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός, Δυσφασίες), Διαταραχές Ακοής – Όρασης.

γ) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες (ψυχοσυναισθηματική ρύθμιση), ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε γονείς (συμβουλευτική).

δ) ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση σε εγκεφαλική παράλυση, ανωμαλίες βάδισης, σπαστικότητα, σύνδρομο Down, Αυτισμός, μυϊκές δυστροφίες.

ε) ΕΙΔΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

στ) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

  • Εικαστικά, κατασκευές, κουκλοθέατρο, επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση παραμυθιών
  • Κοινωνικές δεξιότητες, αισθητηριακές δραστηριότητες, προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης (αυτοεξυπηρέτηση, προγράμματα τουαλέτας, ατομική και προσωπική υγιεινή)
  • Κεραμική, Ζαχαροπλαστική, Μουσική, Πληροφορική, Lego therapy.

Το ΚΔΑΠμεΑ λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Ιουλίου και εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους με voucher. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η μετακίνηση των ωφελουμένων γίνεται με δυο αυτοκίνητα του Δήμου Καλαμάτας, το ένα μεταφέρει δύο ωφελούμενους φέροντες μάσκα και το άλλο μεταφέρει έναν ωφελούμενο μη φέροντα μάσκα λόγω αισθητηριακών διαταραχών.

Οι ώρες λειτουργίας του ΚΔΑΠμεΑ είναι καθημερινά 13.30 – 21.30 (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων Αργιών).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανατολική Πύλη Παλαιού Στρατοπέδου

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2721360100 & 2721360765

e-mail: [email protected]

fb: ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Καλαμάτας