Τετάρτη
12
Ιούνιος
TOP

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του υδατοδρομίου Κυλλήνης

Νέες προοπτικές ανοίγονται για τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης μετά την την υπογραφή από  το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της έγκρισης παραχώρησης του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου εντός της ζώνης λιμένα Κυλλήνης με δικαίωμα εκτέλεσης έργου (τοποθέτηση πλωτής προβλήτας) και χρήσης τμήματος υπάρχοντος κτηρίου, στην  Υδατοδρόμιο Κυλλήνης.

Η απόφαση σημαίνει πως μπορούν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.

Συγκεκριμένα προβλέπεται παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης χώρου τμήματος υφιστάμενου κτιρίου επιφάνειας 80,90τ.μ., τμήματος της Χ.Ζ.Λ. επιφανείας 150,00τ.μ. αποκλειστικά για την ομαλή λειτουργία του υδατοδρομίου, και χρήσης χώρου με εκτέλεση έργου για την τοποθέτηση πλωτής προβλήτας επί θαλάσσιας έκτασης επιφανείας 60,00τ.μ., για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου Κυλλήνης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών απομένει μόνο η έκδοση άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Κυλλήνης προκειμένου να αρχίσουν οι πτήσεις των υδροπλάνων.

«Είναι ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης»

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, τονίζοντας: «Μετά από μεγάλες προσπάθειες και αγώνες όλης της Δημοτικής Αρχής ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης, το υδατοδρόμιο Κυλλήνης μπαίνει στην τελική φάση, αυτή της υλοποίησης και κατασκευής.

Το υδατοδρόμιο αποτελεί το μέσο ώστε τα υδροπλάνα να έρθουν στον τόπο μας, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες να μετακινηθούν έξυπνα και εναλλακτικά στα νησιά Ιονίου και στις γύρω περιοχές. Πλέον, ο λιμένας Κυλλήνης αναβαθμίζεται ως ένα ολοκληρωμένο τουριστικό θαλάσσιο προϊόν μαζί με το λιμάνι και το υδατοδρόμιο».

πηγη: in.gr