Τη διαδικασία πρόσληψης επικουρικών διασωστών για τη στελέχωση του νέου Τομέα ΕΚΑΒ στη Λογγά ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο. Παράλληλα, ο δήμαρχος έθεσε το αίτημα χαρακτηρισμού του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης ως άγονου, ώστε να δοθούν πρόσθετα κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών. Άμεσα ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης διασωστών για τη στελέχωση του νέου Τομέα ΕΚΑΒ στη Λογγά, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ίδρυση και λειτουργία του νέου τομέα ΕΚΑΒ στη Λογγά, ο οποίος κρίνεται αναγκαίος για την άμεση εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας σε μία ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή. Η ύπαρξη σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της απόστασης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθιστώντας κρίσιμο τον χρόνο ανταπόκρισης σε έκτακτα περιστατικά. Εξήρε επίσης τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την διοίκηση του ΕΚΑΒ για τη στέγαση της δομής, αφού ο Δήμος φρόντισε για την ανακαίνιση του κτιρίου και την παραχώρησή του.
Ο υπουργός επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού (διασωστών ΕΚΑΒ), μέσω της σχετικής πλατφόρμας του Υπουργείου Υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Τομέα.
Παράλληλα ο κ. Αθανασόπουλος επεσήμανε την αναγκαιότητα χαρακτηρισμού του Κ.Υ. Μεσσήνης ως άγονου, καθώς ο χαρακτηρισμός αυτός θα ενδυναμώσει το ενδιαφέρον των ιατρών να υποβάλλουν αιτήσεις για τις κενές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Η ένταξη στην κατηγορία άγονου, συνοδεύεται από πρόσθετα κίνητρα στελέχωσης, γεγονός που αναμένεται να καταστήσει τις θέσεις πιο ελκυστικές και να διευκολύνει την κάλυψή τους, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας προς όφελος των δημοτών.
Στη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, συμμετείχε και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Γιώργος Μαθιόπουλος.