Παρασκευή
9
Δεκέμβριος
TOP

Υπεγράφη η σύμβαση για το κέντρο ενημέρωσης της αρχαιολογικής ανασκαφής Ίκλαινας

Υπεγράφη την Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 στην Πύλο η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Κέντρο ενημέρωσης της αρχαιολογικής ανασκαφής Ίκλαινας», προϋπολογισμού 380.693,22 ευρώ.

 Τη σύμβαση συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κοινοπραξία «Μαρία Αναστασοπούλου-ΑΦΟΙ Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε.» Μαρία Αναστασοπούλου. 

Το έργο αφορά την αποκατάσταση και χρήση εκ νέου του παλαιού δημοτικού σχολείου της Κοινότητας Ίκλαινας,  ως Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρχαιολογική Ανασκαφή της Ίκλαινας. Οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στοχεύουν στην εξασφάλιση της στατιστικής επάρκειας και στεγανότητας του κτηρίου, στην πλήρωση των σύγχρονων αναγκών και στην επαναφορά του στην αυθεντική του μορφή.

Το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί για τις πολιτιστικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη των εργασιών της αρχαιολογικής ανασκαφής στο μυκηναϊκό κέντρο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτό.

Ο Δήμαρχος ευχαριστώντας τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για τη συμβολή τους στην προετοιμασία του έργου, δήλωσε: «Με έργα όπως και αυτό δημιουργούμε έναν Δήμο ανοιχτό στον πολιτισμό. Με την ολοκλήρωσή του το Κέντρο Ενημέρωσης της Ίκλαινας θα αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο ενημέρωσης για την ευρύτερη περιοχή, μέσα από το οποίο θα μπορεί να προβάλλεται ο πολιτισμικός μας πλούτος».