Σάββατο
2
Ιούλιος
TOP

Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση για διετή στήριξη των “Παπαφλεσσείων” (video)

Στο πλευρό της κορυφαίας διοργάνωσης κλασικού αθλητισμού των «Παπαφλεσσείων» που ύστερα από δυο χρόνια πανδημίας επιστρέφει δυναμικά, βάζοντας την Καλαμάτα στο επίκεντρο των παγκόσμιων αθλητών εξελίξεων, στέκονται αρωγοί Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας και Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Μέσω Προγραμματικής Σύμβασης στηρίζουν εμπράκτως για την επόμενη διετία την σημαντική αυτή συνάντηση στίβου προσδοκώντας πως θα τεθούν οι βάσεις για την ανάκτηση της χαμένης της αίγλης.

Ο Δήμος συμμετέχει στην Προγραμματική Σύμβαση με το ποσό των 20.000€. Στην εν λόγω σύμβαση συμμετέχουν, επίσης, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ., η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

«Ως Δήμος στηρίζουμε στην πράξη τον κλασσικό αθλητισμό, όπως και κάθε μορφή αθλητισμού» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, τονίζοντας ότι «το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου “Παπαφλέσσεια” αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός όχι μόνο για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα».

280199132 586588415859383 4227572906263984160 n

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε πως η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια επανέρχεται δυναμικά ως προορισμός αθλητικού τουρισμού, καθώς γίνεται και πάλι τόπος συνάντησης για την προετοιμασία πρωταθλητών, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθεί μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων.

Η φετινή διοργάνωση των «Παπαφλεσσείων» θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.