Τρίτη
31
Ιανουάριος
TOP

Υπερχείλισε ο Αλφειός: Κίνδυνος για τους κατοίκους κοντινών περιοχών – Πλησιάζει την Αρχαία Ολυμπία

Οι καταρρακτώδεις βροχές σε Ηλεία και Αχαΐα είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο ποταμός Αλφειός. Οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν το ποτάμι να πλημμυρίζει αρχές Δεκεμβρίου ενώ ο πλημμυρισμένος ποταμός κυλά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από drone που καταγράφουν την κατάσταση κοντά στις εκβολές του Κλαδέου στον Αλφειό, δίπλα δηλαδή από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας.

Ο ποταμός Αλφειός «έσπασε» στο ύψος της Λιναριάς και των Καλυβακίων, πιέζει και απειλεί και τις δύο πλευρές αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται τόσο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

πηγη: in.gr

 

Δήμος Πύργου: Ενημέρωση πολιτών για προληπτική απομάκρυνση

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ενημερώνει τους κατοίκους των παραθαλάσσιων οικισμών και των παρόχθιων οικισμών πλησίον του ποταμού Αλφειού, καθώς και των κτηνοτρόφων με το ζωικό τους κεφάλαιο που δραστηριοποιούνται στην παραπάνω περιοχή να απομακρυνθούν προληπτικά από τις περιοχές (σε συγγενικά σπίτια κ.α.) διότι υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων και υπερχείλισης του ποταμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η προσωπική ασφάλειά τους και να μην υπάρξουν απώλειες από πλημμυρικά φαινόμενα.