Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σκέψεις για επέκταση σε ένστολους – Τι θα ισχύει με τις εκκλησίες

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από τις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα δημόσιας υγείας που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Στόχος είναι η διασφάλιση μιας ομαλής και ασφαλούς επιστροφής στην κανονικότητα και η διασφάλιση του συστήματος υγείας, καθώς πάνω από το 90% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε πλήθος περιορισμών και απαγορεύσεων σε καθημερινές δραστηριότητες και υποχρεωτικό εργαστηριακό τέστ για τους ανεμβολίαστους με δικά τους έξοδα.

Στο καθεστώς τής υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μπαίνουν και οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί, σε διαφορετική περίπτωση θα προβλέπονται πρόστιμα. Μάλιστα, ο έλεγχος θα γίνεται μέσω Μητρώου Εμβολίων.

Ειδικότερα, το θέμα της επέκτασης της υποχρωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες απασχολεί πολύ τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ στερεί κάθε επιχείρημα για την επικινδυνότητα του εμβολίου και αυτό ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω υποχρεωτικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο στρατό – και όσων καταταγούν για να υπηρετήσουν την πατρίδα, αλλά και γενικότερα στους ένστολους.

Σχετικά με την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν στο ΕΣΥ από πιθανές αναστολές, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει από τις εξής πηγές:

1. Αναδιάταξη προσωπικού.
2. Χρήση ιδιωτικών υπηρεσιών.
3. Πρόσληψη με 3μηνες συμβάσεις.

Τι θα ισχύει με τις εκκλησίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα θα ισχύει και στο μέλλον, στο χώρο της Εκκλησίας.

Ειδικότερα, οι πιστοί θα προσέρχονται με τη μάσκα στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας και ο αριθμός των πιστών, που θα μπαίνουν σε αυτόν, θα ορίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του ναού.

πηγη