Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Υπογράφηκε η σύμβαση για τα αντλιοστάσια της Γιάλοβας

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου των αντλιοστασίων αποχέτευσης λυμάτων της Γιάλοβας. Με τη σύμβαση αυτή ύψους 250.000 ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία το έργο της αποχέτευσης της τουριστικής περιοχής της Γιάλοβας.

Ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της αποχέτευσης Γιάλοβας, βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την Τρίτη 10/01/2022, το έργο για την αποκατάσταση της 2ης γραμμής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) Πύλου. Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει για το έργο αυτό χρηματοδότηση 2.300.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη λειτουργία και της δεύτερης γραμμής, το οποίο θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επεξεργασίας των λυμάτων όλης της περιοχής Πύλου και Γιάλοβας.
Παράλληλα ολοκληρώνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου – Νέστορος μελέτη για τη βελτίωση του δικτύου αποχέτευσης με την κατασκευή εξωτερικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων της Γιάλοβας από την είσοδο της Πύλου απ΄ευθείας στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, χωρίς να επιβαρύνουν περιβαλλοντικά την Πύλο. Στο άμεσο μέλλον τα λύματα της Γιάλοβας δεν θα “περνάνε” μέσα από τον οικισμό της Πύλου, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των δημοτών και τη δημόσια υγεία, σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή. Επίσης θα εξοικονομείται ενέργεια και θα θωρακίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό το περιβάλλον.