Παρασκευή
24
Μάρτιος
TOP

Υπόμνημα ιδιωτικών υπαλλήλων στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για τα μέτρα προστασίας μαθητών και εργαζομένων

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Γενάρη, αντιπροσωπεία των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητας Μεσσηνίας.

Με αιτήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού κατέθεσαν στον αντιπεριφερειάρχη υπόμνημα με τα κάτωθι:

1.   Τη διεύρυνση του καθημερινού ωραρίου των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στην Καλαμάτα και στην Μεσσήνη. Πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν πρωινά ωράρια και δεν προλαβαίνουν να κάνουν τεστ.

2.   Να αυξηθούν τώρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να μην υπάρχουν ουρές, πράγμα που ωθεί τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές δομές υγείας για να κάνουν τα απαραίτητα τεστ.

3.   Να δημιουργηθούν άμεσα κινητές μονάδες που σε εβδομαδιαία βάση θα διενεργούν τεστ στις ΒΙΠΕ Μεσσήνης – Μελιγαλά και όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς του Νομού. Οι χώροι εργασίας είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Σε συνεργασία με το Σ.ΕΠ.Ε. να διεξάγονται συχνοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας. Από την αρχή της πανδημίας υπάρχουν καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων και περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι με κορονοϊό πήγαιναν για δουλειά.

4.   Να δίνονται καθημερινά δωρεάν μάσκες και τεστ στους μαθητές και εργαζόμενους στις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι τα αιτήματα των σωματείων είναι δίκαια και αυτονόητα όμως δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος για την ικανοποίηση τους.

Ενώ στον νομό μας μετράμε καθημερινά  νεκρούς και εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού και η εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον εκτός ελέγχου, οι κρατικές αρχές και η τοπική διοίκηση συνεχίζουν τη γνωστή  ιστορία να παραπέμπουν  τους εργαζομένους ο ένας στον άλλο. Τώρα όλοι οι αρμόδιοι φορείς να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Δεν πάει άλλο! Τα σωματεία της Μεσσηνίας συνεχίζουν κλιμακώνοντας την δράση τους για την υγεία και το εισόδημα των εργαζομένων.

Όλοι στη διαμαρτυρία των σωματείων την Παρασκευή 7μμ στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας.