Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Υπόθεση νεκρών παιδιών στην Πάτρα: Η κατάθεση του παππού μετά τον θάνατο της Μαλένας

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας κατέθεσε στην αστυνομία ο παππούς των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που έφυγαν αιφνιδιαστικά από τη ζωή.

Ο Δημήτρης Δασκαλάκης, ο παππούς από την πλευρά του πατέρα, υποστήριξε στους αστυνομικούς του ΑΤ Αμπελοκήπων ότι η εγγονή του παρουσίαζε συνεχή βελτίωση, με τους γιατρούς να κάνουν τα πάντα για την σώσουν. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, τα λεγόμενα του παππού έρχονται σε αντίθεση με αυτά των γονέων και συγκεκριμένα της μητέρας η οποία κατηγόρησε το προσωπικό του νοσοκομείου για αδράνεια.

«Εγώ ενημερώθηκα από τον ανιψιό μου την 30 ή 31-03-2019 ότι η εγγονή μου έχει ένα φούσκωμα στο αριστερό μέρος του λαιμού και ότι με εντολή της παιδιάτρου, η οποία την παρακολουθούσε, έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”. Ο λόγος της μεταφοράς ήταν να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο ανωτέρω νοσοκομείο για να μπορέσουν να καταλάβουν τι πρόβλημα υπήρχε με την υγεία του παιδιού. Όπως και έγινε και την ίδια ημέρα ξεκίνησε τη νοσηλεία του στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ” κατά την οποία χορηγούσαν και άδεια εξόδου μέσα στη μέρα», δηλώνει ο παππούς, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα και παρακολουθούσε την εξέλιξη της υγείας της Μαλένας, σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr.

Ο κ. Δασκαλάκης αναφέρει, επίσης, ότι η κατάσταση της υγείας της μικρής, που έπασχε από λευχαιμία, βελτιωνόταν. «Εκεί οι ιατροί μετά από εξετάσεις τις οποίες έκαναν στην εγγονή μου περίπου μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 04-04-2019, μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχει λευχαιμία αλλά σε πολύ απλό στάδιο. Οι γονείς έπειτα από αυτό, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας μετέφεραν το παιδί στον ογκολογική μονάδα Ελπίδα για να συνεχίσει τη νοσηλεία του. Εκεί επιβεβαίωσαν ότι η εγγονή μου πάσχει από λευχαιμία και ότι πρέπει να εισαχθεί προς νοσηλεία. Από τις 04-04-2019 έως τις 13-04-29019 από τα λεγόμενα των εκεί ιατρών, η κατάσταση του παιδιού ολοένα και βελτιωνόταν», είπε.

Ο κ. Δασκαλάκης εκτιμά ότι δεν ευθύνονται οι γιατροί για τον θάνατο της εγγονής του, λέγοντας ότι «έκαναν ό,τι μπορούσαν».

Πηγή: lifo.gr