Σάββατο
2
Μάρτιος
TOP

Ζημιές στη συκοπαραγωγή από τον καύσωνα – Ενημέρωση σε ΕΛΓΑ και Δήμους από τη ΣΥΚΙΚΗ και καθημερινές αυτοψίες

Σοβαρά προβλήματα στα σύκα έχει προκαλέσει ο καύσωνας διαρκείας που πλήττει και τη χώρας μας όπως διαπίστωσε το Γεωτεχνικό προσωπικό της ΣΥΚΙΚΗΣ κατόπιν αυτοψιών. Με ενημερωτικό της έγγραφο απευθύνει έκκληση προς τον ΕΛΓΑ και τους Δήμους να σπεύσουν σε αναγγελία ζημιάς. Η ΣΥΚΙΚΗ τονίζει ότι με το επιστημονικό προσωπικό της προσφέρεται να διευκολύνει το έργο των υπηρεσιών για την εκτίμηση της ζημιάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΣΥΚΙΚΗ σε συνέχεια των επικρατουσών καιρικών συνθηκών  του τελευταίου δεκαημέρου με ακραίες  θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 45Ο C  προβαίνει καθημερινά σε αυτοψίες μέσω του Γεωτεχνικού της Τμήματος και διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των αποξηραμένων σύκων στις  συκοπαραγωγικές περιοχές των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Μετά τα ανωτέρω εστάλει σχετικό ενημερωτικό έγγραφο  στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, καθώς και αντίστοιχη ενημέρωση στους Δημάρχους όλων των παραπάνω περιοχών συκοκαλλιέργειας για την ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγγελίας ζημιάς με το πέρας του φαινομένου, δηλώνοντας προς όλους τους ανωτέρω ότι το επιστημονικό Γεωτεχνικό προσωπικό της ΣΥΚΙΚΗΣ παραμένει στη διάθεση όλων των υπηρεσιών προς την διευκόλυνση του έργου τους.

Για τη ΣΥΚΙΚΗ

Ο Πρόεδρος Δ.Σ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ