Σάββατο
23
Νοέμβριος
TOP

Εκατόμβη: Τουλάχιστον 74 νεκροί-Μαρτυρίες και ιστορίες που συγκλόνισαν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγωδία που εκτυλίσσεται από χθες στην ανατολική Αττική.

Ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής, είναι 74 νεκροί. Υπάρχουν όμως φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί και άλλο λόγω των αγνοούμενων. Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς δεν απέκλεισε ο αριθμός να είναι τριψήφιος.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Σταυρούλα Μαλλίρη ενημέρωσε επισήμως για 74 νεκρούς και για 187 τραυματίες.

Παράλληλα, 164 ενήλικες τραυματίσθηκαν και αναζήτησαν βοήθεια στα νοσοκομεία. Από αυτούς παραμένουν στα νοσοκομεία οι 71.

Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίσθηκαν επίσης 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 12 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.

Η αποκάλυψη που σόκαρε, 25 άνθρωποι νεκροί, αγκαλιασμένοι

Το θέαμα που αντίκρισαν αρχικά οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι, στον Αργυρό Γυαλό στο Μάτι, ήταν σοκαριστικό. 25 άνθρωποι νεκροί σε ένα οικόπεδο και 4 ακόμη στα αυτοκίνητά τους σε διπλανούς δρόμους.

Οπως συμπεραίνεται, οι 21 αυτοί άνθρωποι, μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές, προσπαθώντας να σωθούν αναζητούσαν διαφυγή με τα αυτοκίνητά τους. Κατευθύνονταν προς τη θάλασσα για να γλιτώσουν. Ωστόσο, έφθασαν σε αδιέξοδο. Στο τέλος του δρόμου υπήρχε γκρεμός, δεν μπορούσαν να κατέβουν. Κατευθύνθηκαν σε παρακείμενο οικόπεδο και πριν προλάβουν να κάνουν οτιδήποτε τους κύκλωσε η φωτιά. Κάποιοι κάηκαν, άλλοι πνίγηκαν από τους καπνούς. Καθώς ανάμεσα στους 21 αυτούς ανθρώπους υπήρχαν οικογένειες με παιδιά, κάποιοι βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Προφανώς αναλογιζόμενοι ότι δεν υπάρχει άλλη σωτηρία, το μόνο που τους έμενε να κάνουν ήταν να αγκαλιαστούν.

Σε διπλανούς δρόμους βρέθηκαν νεκροί σε αυτοκίνητα ακόμη τρεις άνθρωποι.

Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι

Μια ανοιχτή ψηφιακή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους των καταστροφικών πυρκαγιών, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Στην βάση αυτή, μπορεί ο καθένας να ανεβάσει μια φωτογραφία του δικού του ανθρώπου που αναζητά μετά τις φονικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν χθες στην ανατολική Αττική.

Προς το παρόν, στην βάση υπάρχουν 23 άτομα που αναζητούνται. Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποια επίσημη καταγραφή αλλά για μια ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου οι άνθρωποι που με αγωνία ψάχνουν τα δικά τους πρόσωπα να μπορέσουν να τους βρουν.

Επίσης, δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των αγνοουμένων. Αν και η πυροσβεστική έχει ζητήσει να γίνονται δηλώσεις των αγνοουμένων στο 199. Ωστόσο, παρά τη λειτουργία του αριθμού, επικρατεί αλαλούμ στους πολίτες που απευθύνονται  σε διαφορετικούς φορείς για να μάθουν πληροφορίες για τα δικά τους άτομα, με αποτέλεσμα ουδείς να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων.

Η αγνοούμενη Κάτια ΑβραμίδουΗ αγνοούμενη Κάτια Αβραμίδου

Δραματικές εκκλήσεις για τους αγνοούμενους

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Μαρίας Μεγαγιάννη που προσπαθεί να εντοπίσει τους ανθρώπους της, με τους οποίους επικοινώνησε για τελευταία φορά στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Αγνοούνται από χθες το απόγευμα στις 7! Στην περιοχή της Ραφήνας! Σας παρακαλώ πολύ οποίος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου».

Από νωρίς σήμερα πάντως, συγγενείς και φίλοι των αγνοουμένων απευθύνουν έκκληση και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στη θάλασσα 

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ειδικής ομάδας των βατραχανθρώπων (ΟΥΚ) για τον εντοπισμό αγνοούμενων στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Οι ανθρώπινες ιστορίες συγκλονίζουν. Ενδεικτικά,στο σπίτι στο Μάτι εγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι με τα εγγόνια τους που φιλοξενούσαν, μαζί με την νταντά τους. Η τελευταία και τα παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν προς τη θάλασσα, ενώ το σπίτι το είχε κυκλώσει η φωτιά. Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συγγενείς και γείτονες, το ηλικιωμένο ζευγάρι ειδοποίησε τηλεφωνικά γύρω στις 18:30 χθες το απόγευμα ότι αδυνατεί να φύγει. Ακολούθησε μπαράζ τηλεφωνημάτων των οικείων προς την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους διασώστες για να σπεύσουν και να τους σώσουν. Η Αστυνομία κατάφερε και μπήκε στο σπίτι γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα και ενημέρωσε αρχικώς ότι δεν είδαν κανέναν. Δυστυχώς, μετά από λεπτομερέστερη αναζήτηση εντόπισαν το ζευγάρι απανθρακωμένο.Όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα ενώ είχε τη δυνατότητα να διαφύγει, προτίμησε να ακολουθήσει τον σύντροφο της ζωής της, στον θάνατο.

Γλύτωσε στο παρά…3΄ η Αλέκα Παπαρήγα

 Θύμα της πυρκαγιάς λίγο έλειψε να γίνει η βουλευτής και τέως γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία περιόδευσε στα καμένα μαζί με τους βουλευτές Ιωάννη Γκιόκα και Χρήστο Κατσώτη. Η κ. Παπαρήγα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι χθες το απόγευμα κινούνταν με τον οδηγό και έναν συνεργάτη της στη λεωφόρο Μαραθώνος, η οποία ήταν κλειστή λόγω της πυρκαγιάς και της ζητήθηκε από τους αστυνομικούς να συνεχίσουν μέσα από το Μάτι. Το όχημα εγκλωβίστηκε μαζί με άλλα αυτοκίνητα στο ύψος της Αργυράς Ακτής, ενώ στο μεταξύ η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο και κατευθυνόταν με καταστροφική μανία προ την παραλία. Ευτυχώς, ο οδηγός βρήκε διέξοδο σε παρακείμενο δρόμο και το όχημα απεγκλωβίστηκε. Όπως ανέφερε η ίδια, ειδοποιήθηκε αργότερα ότι η φωτιά έφτασε στη συγκεκριμένη ακτή μετά από 3-4 λεπτά και προκάλεσε τον όλεθρο.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν συγκεντρωμένα πολλά αυτοκίνητα καμένα, ενώ γύρω στις 12:30 το μεσημέρι η ατμόσφαιρα εκεί έγινε «βαριά» όταν διασώστες ανέσυραν νεκρό από τη θάλασσα άλλον έναν αγνοούμενο.

«Οι απανθρακωμένοι μοιάζουν με κούκλες»

Διακόσια μέτρα βορειότερα διασώστες αναζητούν στη θάλασσα αλλά και σε κάθε καμένο διαμέρισμα τέσσερις αγνοούμενους, εκ τω οποίων έναν πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Ο γιος του εντοπίστηκε νωρίτερα πνιγμένος στη θάλασσα. Πυροσβέστες που έσπευσαν από την επαρχία για να συνδράμουν συγκλονίζουν όταν μας λένε ότι τα απανθρακωμένα πτώματα που εντοπίζουν έχουν συρρικνωθεί τόσο πολύ από τη φωτιά που μοιάζουν με παιδικές κούκλες.

Με μικρές ή καθόλου ζημιές γλύτωσαν από την πύρινη λαίλαπα ορισμένα σπίτια της περιοχής, ενώ άθικτα έμειναν τα ξενοδοχεία επί της Ποσειδώνος όπως το Mati, το eHotel, το Cabo Verde και το Ramada, καθώς και οι θερινοί κινηματογράφοι Ρία και Μαϊάμι.

Είδα μια 13χρονη να πηδάει στο γκρεμό

Στο Κόκκινο Λιμανάκι μία γυναίκα είδε ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει από το γκρεμό στη θάλασσα και να σκοτώνεται.

Η ίδια ήταν δύο ώρες μέσα στη θάλασσα προσπαθώντας να γλιτώσει από την πυρκαγιά.

Η κυρία Μαρία Πάτσιου, είπε στους δημοσιογράφους ότι είδε μία κοπέλα 13 ετών να πηδάει από το γκρεμό προκειμένου να γλιτώσει από τη φωτιά και σκοτώθηκε.

Μάλιστα είπε πως το φόρεμα του κοριτσιού είχε πιάσει φωτιά.

«Η φωτιά ξεκίνησε πάνω από εμάς, υπήρχε μόνο ένα ελικόπτερο, μετά ήρθε άλλο ένα, αλλά η φωτιά έφτασε εδώ πολύ γρήγορα. Στο οικόπεδο δεν ξέρω τι έγινε. Είδα μία κοπελίτσα 13 ετών που πήδηξε από το γκρεμό. Καιγόταν, στην απελπισία της πήδηξε. Προφανώς δεν μπορούσε να δει λόγω του καπνού».

Φρίκη: Νεκροί ο πατέρας και ο αδελφός της 13χρονης

Ωρες αργότερα, ήρθαν κι άλλα τραγικά νέα για την ίδια οικογένεια. Ο πατέρας και ο αδελφός του κοριτσιού βρέθηκαν απανθρακωμένοι, δίπλα στο αυτοκίνητο της οικογένειας, καθώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Η τραγική μητέρα, που ήδη είχε πένθος καθώς πριν από μόλις δέκα ημέρες είχε χάσει τη δική της μητέρα, δεν βρισκόταν στην περιοχή όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Ελειπε από το εξοχικό της οικογένειας καθώς εργαζόταν στην Αθήνα.

Την ορμητικότητα της φωτιάς περιγράφει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Θεόφιλος Λ. τονίζοντας ότι «μέσα σε μισή ώρα είχε κατακαεί ο Νέος Βουτζάς από την κορυφή, με τις φλόγες να σαρώνουν τα πάντα στην πλαγιά που βρίσκεται ο οικισμός».

Καιγόταν η πλάτη μου, μού θύμιζε Πομπηία

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία του κάτοικου Κώστα Λαγανού ο οποίος παρομοίασε τα όσα έζησε με την έκρηξη στην Πομπηία.

«Ευτυχώς κοντά μας βρισκόταν η θάλασσα και τρέξαμε προς τα εκεί, αλλά οι φλόγες «έτρεχαν» πίσω μας μέχρι το νερό. Πραγματικά αυτή η φωτιά μου θύμισε την έκρηξη στην Πομπηία», ανέφερε ο Κώστας Λαγανός μιλώντας στο Sky News.

Ο κύριος Λαγανός συνέχισε την συγκλονιστική περιγραφή του αναφέροντας πως η φωτιά του έκαψε την πλάτη την ώρα που ο ίδιος έτρεχε να σωθεί προς την παραλία.

«Καιγόταν η πλάτη μας πριν μπούμε μέσα στην θάλασσα. Ήταν απαίσιο» είπε χαρακτηριστικά ο κάτοικος του Μάτι.

«Είδα ανθρώπους να πνίγονται»

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του κυρίου Νίκου Σταυρινίδη, ο οποίος περιέγραψε στο iefimerida.gr τα όσα συγκλονιστικά έζησε. Επεσε στη θάλασσα και κολυμπούσε για 4 ώρες. Από τη Ραφήνα βρέθηκε στη Λούτσα, ενώ όση ώρα ήταν στην θάλασσα είδε ανθρώπους να πνίγονται.

Διαβάστε την περιγραφή του για όσα έζησε  

«Πνίγονταν άνθρωποι δίπλα μας  και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Πέσαμε στη θάλασσα στον Κάβο Ραφήνας λίγο μετά τις 7 . Πήγαμε πολύ μέσα, αλλά είχε πολύ ρεύμα. Δεν βλέπαμε τίποτα, ένα σκοτάδι παντού. Αφεθήκαμε  στο ρεύμα  και στις 11 τη νύχτα μας μαζέψανε στη λούτσα με μια μηχανότρατα.
Ημασταν πολλές ώρες  στη θάλασσα. Χάσαμε ανθρώπους! Ήμασταν 6, χάσαμε μια κυρία κι ένα παλικάρι. Την ώρα που κολυμπούσαμε είδαμε ένα πτώμα. Μία μεγάλη γυναίκα με άσπρα μαλλιά επέπλεε διπλά μας. Δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε κανέναν».

«Κολυμπούσα 5 ώρες, είδα μια νεκρή κοπέλα στη θάλασσα»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που κινδύνευσε η ζωή τους από την φονική πυρκαγιά στην Αττική και κατάφεραν να σωθούν, κατέγραψε το iefimerida στο Σισμανόγλειο, όπου παραμένουν 26 τραυματίες.

Η κ. Σταυρούλα 50 χρόνων εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο, όπου την βρήκαμε και μας μίλησε για τη μάχη που έδωσε για να σωθεί. Η ίδια, όπως λέει βούτηξε στη θάλασσα για να σωθεί και παρασύρθηκε από τα κύματα. Κολύμπησε για 5 ώρες μέχρι να την βρει αργά τη νύχτα ένα καϊκι και την έσωσε. Επισημαίνει πάντως, πως μέχρι τις 5 το απόγευμα δεν υπήρχε στην παραλία στο Μάτι ούτε αστυνομικοί, ούτε πυροσβέστες και ο κόσμος προσπαθούσε μόνος του να σωθεί.

«Κολυμπούσα για 5 ώρες, για να γλιτώσω», είπε η κυρία Σταυρούλα«Κολυμπούσα για 5 ώρες, για να γλιτώσω», είπε η κυρία Σταυρούλα

«Η φωτιά ήρθε από πίσω μας και μας έριξε στην θάλασσα. Στο Μάτι. Ήρθε ένας κύριος, ενώ η παραλία είχε γεμίσει κόσμο, τουρίστες, εθελοντής πρέπει να ήταν και φωνάζει: Μπείτε στη θάλασσα! Μπήκαμε στην θάλασσα Και στην θάλασσα καιγόσουν. Είχε και παιδάκια. Ήταν 5 το απόγευμα. Δεν είχε έρθει ούτε πυροσβεστική ούτε αστυνομία. Για πολύ ώρα δεν είχε έρθει. Μετά έπιασε κάτι σαν ωστικό κύμα που μας έβγαλε στα ανοικτά. Εμένα ένα καϊκι με βρήκε 11 η ώρα το βράδυ στα ανοικτά. Κολυμπούσα για 5 ώρες. Με βρήκε το καϊκι Σπύρος. Μετά βγήκαν και άλλα καικια. Με ρωτούσαν, έχει άλλους; Είπα έχει πολλούς και πείτε σε καϊκια και σκάφη να βγουν», δηλώνει στο iefimerida η κ. Σταυρούλα. 
Η ίδια γυναίκα επισημαίνει πως είδε δίπλα της στο καϊκι που την έσωσε μια νεκρή κοπέλα. «Ήμασταν πολλά άτομα (που κολυμπούσαμε). Ήταν μια οικογένεια με παιδιά, μια γιαγιά. Η οικογένεια με τα παιδιά ανέβηκαν στο καϊκι μου. Ανέβασαν όμως και έναν νεκρό στο καϊκι μου. Μια κοπέλα, είδα τα πόδια της».
Η κ. Παναγοπούλου 70 ετών, εξήγησε στο iefimerida ότι η φωτιά τους πλησίασε ξαφνικά και άρχισε να τρέχει πανικόβλητη, προσπαθώντας να σώσει και τον ηλικιωμένο σύζυγο της. Η ίδια υπέστη εγκαύματα και με δάκρυα στα μάτια μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που έζησε.
«Όρμησε μια φωτιά. Τόσο ξαφνικά που δεν προλάβαμε να καταλάβουμε κάτι. Όταν είδα την φωτιά φώναζα στον άνδρα μου, γρήγορα στο αυτοκίνητο! Μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο εγκλωβιστήκαμε στην φωτιά. Κάηκε και το αυτοκίνητο. Βγήκαμε έξω. Άρχισα να τρέχω και να κουβαλάω και τον σύζυγο» δηλώνει στο iefimerida η κ. Παναγοπούλου.

Με δάκρυα στα μάτια η κ.Παναγοπούλου έλεγε  «Κάηκα στα πόδια, προσπάθησα να τρέξω»Με δάκρυα στα μάτια η κ.Παναγοπούλου έλεγε «Κάηκα στα πόδια, προσπάθησα να τρέξω»

«Κάηκα στα πόδια, προσπάθησα να τρέξω»

Συγκλονιστική είναι η αφήγηση και μιας νεαρής κοπέλας που συναντήσαμε μαζί με τον πατέρα της στα εξωτερικά ιατρεία του Σισμανογλείου. Και οι δύο βρίσκονταν στο Μάτι, στην οδό Περικλέους όταν την κύκλωσαν οι φλόγες.
«Οι φλόγες ήταν γύρω μας. Μαζί μας έτρεχαν πολλοί άνθρωποι. Περπατούσαν άνθρωποι φλεγόμενοι … Έτρεχα για να σωθώ, ήμουν στην οδό Περικλέους στο Μάτι. Κάηκα στα πόδια, έχω υποστεί εγκαύματα στα πόδια. Κάηκα ενώ προσπαθούσα να τρέξω να σωθώ».

«Έχουμε τρελαθεί από την στεναχώρια μας. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Κάηκε το μισό μας σπίτι και ολοσχερώς η επιχείρηση του γιου και του εγγονού μας. Ζω εδώ ως μόνιμος κάτοικος από το ’69 και δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Η περιοχή είχε γεμίσει καπνούς, προσπαθούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά με λεμονάδες. Νερό δεν είχαμε» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Πικρός.

Καταγγελία για την Κινέτα: «Δεν είχαμε νερό, σβήναμε τη φωτιά με πορτοκαλάδα…»

«Έχουμε τρελαθεί από την στεναχώρια μας. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Κάηκε το μισό μας σπίτι και ολοσχερώς η επιχείρηση του γιου και του εγγονού μας. Ζω εδώ ως μόνιμος κάτοικος από το ’69 και δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Η περιοχή είχε γεμίσει καπνούς, προσπαθούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά με λεμονάδες. Νερό δεν είχαμε» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Πικρός.
Γεμάτος οργή ο Κυριάκος Ιωσηφίδης καταγγέλλει ότι «οι κόποι μιας ζωής πήγαν χαμένοι. Είμαι εδώ και 40 χρόνια στην Κινέττα και ποτέ δεν μας έφεραν νερό. Μας φέρνουν νερό με βυτία. Προσπαθούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά για να σώσουμε τα σπίτια μας και δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε ούτε την βρύση να ρίξουμε έναν κουβά νερό. Η βασική αιτία της εξάπλωσης της φωτιάς ήταν η έλλειψη νερού». Εμφανώς καταβεβλημένος κι ο Πέτρος Καλκαντζάκος.

Σε έλλειψη οργάνωσης και πρόληψης του προβλήματος αναφέρθηκε ο Γιάννης Δημητρίου κάτοικος της περιοχής. «Αυτό το σπίτι το έχτισα με τα χέρια μου εδώ και 40 χρόνια. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ξαναγίνεται. Αυτό που ζήσαμε ήταν απερίγραπτο. Καπνός παντού κι ο κόσμος να βγαίνει στους δρόμους για να φύγει, να γλιτώσει. Έπρεπε όμως να υπήρχε ένα σχέδιο προληπτικά, μια επιφυλακή αφού πρόκειται για δασική περιοχή. Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε ανέμους και έχουμε ξαναζήσει κι άλλες φωτιές» τονίζει ο κ. Δημητρίου και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι νιώθει «σα ναυαγός στο πέλαγος. Είμαστε ανοχύρωτοι».

Κατάκοπη από τη μάχη που έδινε όλη την νύχτα με τις φλόγες η Ασπασία Πιπεράκη Σπυροπούλου δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ζήσαμε την κόλαση του Δάντη. Έχω το μαγαζί μου εδώ στην παραλία και παίρναμε νερό από τη θάλασσα για να ρίχνουμε στην φωτιά. Προσπαθούσαμε όπως όπως να την σβήσουμε αλλά πώς; Νερό δεν υπήρχε. Τόσα χρόνια υποσχέσεις και τίποτε. Τώρα κάηκαν όλα και δεν μας έμεινε τίποτε. Πότε θα ξαναζωντανέψει αυτός ο τόπος; Ο φόβος μας τώρα είναι οι πλημμύρες που θα έρθουν μετά τις πυρκαγιές με τα πρώτα πρωτοβρόχια».

Κοιτώντας φωτογραφίες του σπιτιού του από το κινητά του, ο Αλέκος Καρακίδης μαζί με τη μητέρα του Μαρία θυμούνται όλες τις στιγμές και τα χρόνια που πέρασαν. «Ήρθαμε εδώ όταν ακόμη η Κινέττα ήταν χωριό. Δεν υπήρχε κανείς. Και το σπίτι το φτιάξαμε με κόπο. Τώρα πια θα το αφήσουμε έτσι. Πώς θα το ξαναφτιάξουμε; Δεν γίνεται. Με τόσα μποφόρ και χωρίς νερό τι θα μπορούσαμε να κάνουμε;» αναρωτιέται η Μαρία Καρακίδου.

Πηγή:  iefimerida.gr