Ο καιρός δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μαγειρική. Ποιος θέλει να σταθεί πάνω από μια κουζίνα που εκπέμπει ακόμη περισσότερη θερμότητα; Αυτή η συνταγή για υγιεινή γρανίτα δεν έχει προσθήκη ζάχαρης και είναι ό,τι πρέπει όσο διαρκεί ο καύσωνας.
Μόνο με δύο υλικά και λίγη υπομονή στη διαδικασία, θα έχετε ξυλάκια που μοιάζουν με λαχταριστές φέτες καρπουζιού.
Τα παγωτάκια αυτά είναι σίγουρο πώς θα ξετρελάνουν τα παιδιά, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε έτοιμο παγωτό με ζάχαρη και παραπάνω θερμίδες.
Υλικά
½ μικρό καρπούζι
3 ακτινίδια
Εκτέλεση
Βγάζουμε τη σάρκα του καρπουζιού με ένα σκουπ παγωτού. Θα χρειαστούμε περίπου 375 με 400 γραμμάτια. Προσέχουμε να αφαιρέσουμε τυχόν κουκούτσια
Λιώνουμε το φρούτο σε ένα μπλέντερ και γεμίζουμε τις φόρμες για παγωτό ξυλάκι. Φροντίζουμε να γεμίσουμε τα τρία τέταρτα της φόρμας. Βυθίζουμε το ξυλάκι στον πουρέ και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις ώρες
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και κόβουμε με τρόπο που να διαχωρίζουμε την πράσινη από τη λευκή σάρκα. Λιώνουμε χωριστά. Γεμίζουμε πάνω από το παγωμένο καρπούζι με μια στρώση λευκό πουρέ και αφήνουμε ξανά στην κατάψυξη για μία ώρα
Ολοκληρώνουμε τη γρανίτα με τον πράσινο πουρέ, μπορούμε να θέλουμε να προσθέσουμε και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε να πάρει πιο έντονο χρώμα, και τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε όποτε το επιθυμούμε