Τετάρτη
25
Δεκέμβριος
TOP

Σωτήρης Τσιόδρας: Ποιον επισκέφτηκε στο Άγιον Όρος

Είναι γνωστό πως πριν λίγο καιρό ο Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφθηκε το Άγιον Όρος με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που είχαν εντοπιστεί. Κατά την επίσκεψή του, η οποία διήρκεσε λίγες μόνο ώρες, ο κ. Τσιόδρας επισκέφθηκε τον Γέροντα Ευθύμιο στην Καψάλα, μαθητή του αγίου Παϊσίου, με τον οποίο είχε σύντομη συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κελί του π. Ευθυμίου στην Καψάλα, που είναι αφιερωμένο στην Ανάσταση του Χριστού και ανήκει στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, έχει ανεγερθεί ο μοναδικός ναός στο Άγιον Όρος, που είναι αφιερωμένος στον άγιο Παΐσιο. Τα εγκαίνιά του έγιναν πέρυσι.

Το Κελί της Αναστάσεως σημάδεψε η παρουσία του Γέροντα Ισαάκ από τον Λίβανο, ενός από τους καλύτερους μαθητές του αγίου Παϊσίου και σπουδαίου ασκητή και πνευματικού, ο οποίος έφυγε πρόωρα από αυτόν τον κόσμο για τα σκηνώματα του ουρανού. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι, όταν ήταν φοιτητής, είχε επισκεφθεί τον άγιο Παΐσιο, γύρω στο 1990.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ που παραθέτει το σάιτ vimaorthodoxias.gr:

«Ο άγιος τον δέχθηκε σαν να τον περίμενε.

Πριν του πει τίποτε από όσα είχε στο μυαλό του, ο άγιος έδωσε απαντήσεις σε όλα όσα ήθελε να τον ρωτήσει ο νεαρός τότε φοιτητής.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έφυγε από το Κελί του Γέροντα εντυπωσιασμένος και με πιο δυνατή την πίστη του, για να επιστρέψει στον Άθωνα ξανά τώρα, μετά από τριάντα χρόνια.

Παρά την καχυποψία που υπήρχε για την επίσκεψη Τσιόδρα στο Άγιον Όρος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας εντυπωσίασε τους Αγιορείτες όχι τόσο για την εγνωσμένη επιστημονική του κατάρτιση, όσο για το ήθος, την σεμνότητα, την μετριοπάθεια, την ηπιότητα, την αγάπη και την πίστη του.

Όταν σε έναν άνθρωπο συνδυάζονται η ζωντανή πίστη και το χριστιανικό ήθος με την εργατικότητα και την επιστημονική κατάρτιση, μπορούν να γίνουν πραγματικά θαύματα στον τόπο μας.

Ο κ. Τσιόδρας το απέδειξε. Είναι από τους ανθρώπους που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Γιατί επιστήμονες υπάρχουν πολλοί, αλλά «πάσα επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής, πανουργία τις, και ου σοφία φαίνεται».
Πηγή:flash.gr