Ικανοποιητικά ως προς την ποιότητα, με αναπάντητα αρκετά ωστόσο, ερωτήματα αναφορικά με την ποσότητα, εξελίσσεται η ελαιοκομική περίοδος στη Μεσσηνία. Αυτό που προβληματίζει τους παραγωγούς, αλλά και όλους όσοι ασχολούνται με τον κλάδο, έχει να κάνει με τη μειωμένη παραγωγή που ήρθε ως επίπτωση από τον καύσωνα στις αρχές κυρίως του καλοκαιριού, αλλά και την τιμή που δεν είναι ενδεικτική της άριστης ποιότητας, αφού ανέρχεται σε 2,60 το κιλό. «Ευελπιστώ τα ποιοτικά λάδια να πληρωθούν», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο ελαιοτριβέας από την Ανδανία του Δήμου Οιχαλίας, Ηλίας Σταυρόπουλος, ο οποίος εστίασε και στο γεγονός πως για τους παραγωγούς, το κόστος της ελαιοπαραγωγής, φτάνει ή και ξεπερνάει, τα 2 ευρώ το κιλό. Στην εν λόγω περιοχή, όπως επεσήμανε ο ιδιοκτήτης του πρότυπου ελαιοτριβείου, η παραγωγή, βρίσκεται περίπου στο 15%, αφού η Άνω Μεσσηνία καθυστερεί σε σχέση με τον υπόλοιπο νομό, με μοναδική αγωνία των αγροτών, να είναι το ζήτημα των εργατών, αφού τα αγροτικά χέρια λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία του κορωνοϊού, είναι δυστυχώς, περιορισμένα.