Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Έπεσε αεροσκάφος της 120 ΠΕΑ κοντά στη Σπάρτη! Νεκρός ο Επισμηναγός (Ι)...

Έπεσε αεροσκάφος της 120 ΠΕΑ κοντά στη Σπάρτη! Νεκρός ο Επισμηναγός (Ι) Ν. Βασιλείου – Το Τ2 βρισκόταν σε ειδική άσκηση-περιδίνηση (οι πρώτες εικόνες – βίντεο)

964
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Και νέο περιστατικό. Έπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην Σπάρτη. Πρόκειται για αεροσκάφος της 120 ΠΕΑ – εκπαιδευτικού τύπου Τ2 – που έπεσε κοντά στις Κολλίνες της Λακωνίας.

 

 

LIVE τώρα από το BEST από το σημείο πτώσης του αεροσκάφους!

 

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • To περιστατικό σημειώθηκε στις 08:50
  • O ένας πιλότος έχει διασωθεί και γίνεται επιχείρηση να προσεγγιστεί.
  • Σπεύδουν μεγάλες επίγειες δυνάμεις και πυροσβεστικά.
  • Αγωνία για τον δεύτερο πιλότο
  • έχει σωθεί ο συγκυβερνήτης
  • οι πληροφορίες μιλούν για επισμηναγούς
  • γίνεται λόγος πως έχουν ενεργοποιηθεί τα εκτινασσόμενα καθίσματα
  • Ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα συνδράμουν στην έρευνα

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«THN 28/8/2018 KAI ΠEPI ΩPA 08:50, ΣTO ΠΛAIΣIO EKΠAIΔEYTIKHΣ ΠTHΣHΣ, ΠPAΓMATOΠOIHΘHKE EΓKATAΛEIΨH AEPOΣKAΦOYΣ T-2, 7 NM BOPEIA ΣΠAPTHΣ. META THN EΓKATAΛEIΨH EXEI ΠEPIΣYΛΛEΓEI O ΣYΓKYBEPNHTHΣ TOY AEPOΣKAΦOYΣ, ENΩ ΓINONTAI EPEYNEΣ ΓIA TON ENTOΠIΣMO KAI TOY KYBEPNHTH».

 

Η ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

 

 

Θρήνος για την Πολεμική Αεροπορία. Άλλο ένα στέλεχός της έπεσε στο καθήκον. Νεκρός εντοπίσθηκε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye που συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση της Καλαμάτας. Ο συγκυβερνήτης εντοπίσθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωρίο Κολλίνες Αρκαδίας. 

Και οι δυο χειριστές το εγκατέλειψαν προφανώς όταν διαπίστωσαν πρόβλημα. Η περιοχή είναι δύσβατη και για τον λόγο αυτό αναχώρησε η 31η μοίρα επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης με C130 με ελικόπτερο και ένα super puma για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

 

 

ΔΕΙΤΕ VIDEO από παλιά πτήση αεροσκάφους Τ2 πάνω από τον Ταΰγετο