Παρασκευή
1
Ιούλιος
TOP

Ανοίγουν ξανά τα θέατρα – Περιμένουν… «οδηγίες» για γυμναστήρια και δεξιώσεις

Η μεγάλη μέρα για τα θέατρα και τις συναυλίες έφτασε. Σειρά θα πάρουν από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου και τα γυμναστήρια, ενώ στο… περίμενε για τον αριθμό των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις είναι τα κέντρα δεξιώσεων.

Από σήμερα (28.05.2021) λοιπόν, ανοίγουν τα υπαίθρια θέατρα για να γίνονται θεατρικές παραστάσεις με μάσκες, αποστάσεις και πληρότητα στο 50%. Επόμενα στη… σειρά για άνοιγμα είναι τα γυμναστήρια, που όμως περιμένουν οδηγίες από ειδικούς και κυβέρνηση για το πως θα λειτουργήσουν.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα ανοίξουν τη Δευτέρα (31.05.2021) τα γυμναστήρια θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Εκεί θα συζητηθεί, επίσης, η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις, ενώ φαίνεται πως το θέμα της μουσικής στην εστίαση παίρνει παράταση για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Θέατρο και συναυλίες με κανόνες

Με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις ανοίγουν από σήμερα τα υπαίθρια θέατρα.

Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές. Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50%, ενώ θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους.

Δεν επιτρέπεται διάλειμμα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου. Ακόμη δεν επιτρέπεται συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια.

Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους.

Υποχρεωτική είναι η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).

Τέλος υποχρεωτική είναι η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

www.newsit.gr