Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Αποκαλύψεις… από τα “Παραπολιτικά” για… Τατούλη – “Προκλητικό ηθικό παράπτωμα, με οσμή σκανδάλου”

“Προκλητικό ηθικό παράπτωμα, με οσμή σκανδάλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αποκαλύπτουν σήμερα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, όπως σημειώνουν σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ τους. Στο επίκεντρο τα όσα συσχετίζονται με τα έργα που λαμβάνει η τεχνική εταιρεία του αδελφού του Πέτρου Τατούλη, με σειρά ερωτημάτων να κατατίθενται.

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Προκλητικό ηθικό παράπτωμα, με οσμή σκανδάλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αποκαλύπτουν σήμερα τα “Π”.

Όπως αποδεικνύουν στοιχεία που είναι ήδη δημοσιευμένα στη “Διαύγεια”, η εταιρία ΚΑΣΤΑΤ τεχνική Β Τατούλης και Σία Έχει αναλάβει να εκτελέσει έργα άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ των ετών 2012-2017.
Η εταιρεία έχει πάρει επτά έργα στον Δήμο Άργους, τρία στο Δήμο Τριπόλεως και δύο στο δήμο Τριφυλίας. Στους διαγωνισμούς όπου εταιρεία της οικογένειας Τατούλη μειοδότησε και τους οποίους τελικά κέρδισε έδινε εκπτώσεις από 9% έως 66%.

Ο Βασίλης Τατούλης, αδελφός του περιφερειάρχη και υπογράφων αντισυμβαλλόμενος με την Περιφέρεια σε δεκάδες κατασκευαστικά έργα, αποδείχτηκε εξαιρετικός “στρατηγός” καθώς η τακτική των μεγάλων εκπτώσεων κατέστησε – αναγκαστικά και με νόμο – την εταιρεία του “πρωταθλήτρια” στην ανάληψη κατασκευαστικών έργων στην Πελοπόννησο.
Βέβαια, οι γενναίες εκπτώσεις που πρόσφερε η εταιρεία αποτέλεσαν πιθανότητα και την αιτία για την οποία δεν εκτελέστηκαν αρκετά έργα που ανέλαβε, όπως για παράδειγμα το διαβόητο κομμάτι της εθνικής οδού Καρύταινας – Μεγαλόπολης, που ακόμη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής. Είναι εντυπωσιακή δε η ανοχή της οικονομικής επιτροπής και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, που ακόμα δεν έχουν επιληφθεί του ζητήματος.
Πιθανότητα ένας κακεντρεχείς παρατηρητής να τολμούσε να πει ότι κάποιες ελεγκτές ολιγωρούν και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους καθώς έχουν ιδιαίτερες σχέσεις (αγάπης ή φόβου, δεν έχει σημασία) με τον πολιτικό του προϊστάμενο, περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Θα ήταν όμως άδικο αν λέγαμε ότι η εταιρεία του κ. Τατούλη είχε μονοδιάστατη τακτική και κέρδιζε διαγωνισμούς μόνο λόγω των υψηλών εκπτώσεων που πρόσφερε. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας και έχουν δημοσιευτεί στη “Διαύγεια’ καταδεικνύουν ότι απολάμβανε κύρους και φήμης, που σεβόταν και εκτιμούσαν ακόμα και οι ανταγωνιστές του. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατασκευαστικές εταιρείες που κέρδισαν διαγωνισμούς με ελάχιστες εκπτώσεις )από 4% έως 12%) επέλεγαν ως υπεργολάβος την “Β. Τατούλης και Σία”.Κάποιες μάλιστα το έκαναν και την ημέρα που κέρδισαν το διαγωνισμό. Για παράδειγμα, στο έργο της αποκατάστασης της διάβρωσης των ακτών στο Δερβένι το υπεργολαβικό συμφωνητικό της αναδόχου εταιρείας Κόρρυβος Α.Ε. έχει την ίδια ημερομηνία με την υπογραφή της σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (13/8/2012)

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ
Ένα έτερο ενδιαφέρον και πιθανώς προκλητικό στοιχείο της σχέσης της εταιρείας του Β. Τατούλη και της Περιφέρειας, όπου επικεφαλής είναι ο Πέτρος Τατούλης, είναι ο μεγάλος αριθμός παρατάσεων που αφειδώς δινόταν από την Οικονομική Επιτροπή της οποίας προΐσταται η κ. Ντίνα Νικολάκου.

Παρατύπως έχουν υπογραφεί συμβάσεις χωρίς οικονομικές ρήτρες επιβαρύνσεις, με αποτέλεσμα τα “ψυχοπονιάρικα” μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να δίνουν ακόμα και δεκατέσσερις παρατάσεις για την αποπεράτωση έργου. Σημειώνεται ότι αν η επιτροπή δεν έδινε τις λίγες αυτές παρατάσεις, η εταιρεία του Τατούλη θα κηρύσσοταν έκπτωτη, δεν θα πληρωνόταν και δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε επόμενους διαγωνισμούς.
Προφανώς τίθενται πολλαπλά ερωτήματα σε ότι αφορά τη νομιμότητα αυτών των πρακτικών. Είναι δυνατόν Τατούλης να “κερνά” και Τατούλης να “πίνει”; Είναι δηλαδή ηθικό ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης να δίνει δεκάδες εργολαβίες στον αδελφό του και στα ανίψια του (σε Τστούληδες, δηλαδή);

dav