Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Γεννηματά: Να μην μείνει η Ηλεία χωρίς Πανεπιστημιακά τμήματα

Συνάντηση στην Βουλή είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, παρουσία των Βουλευτών Σκανδαλίδη Κώστα και Κατρίνη Μιχάλη και του π. Βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου, με αντιπροσωπεία Ηλείων αιρετών της Τ.Α στην οποία συμμετείχαν οι Γιαννόπουλος Βασίλης Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Αντωνακόπουλος Τάκης Δήμαρχος Πύργου, Λυμπέρης Γιάννης Δήμαρχος Ήλιδας, Γεωργιόπουλος Γιώργος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Λέντζας Γιάννης Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η συνάντηση είχε αντικείμενο την κυβερνητική απόφαση που οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας τα τμήματα Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Μετά την συνάντηση η κα Γεννηματά δήλωσε: «Ανταποκρίθηκα άμεσα στο αίτημα των εκπροσώπων του λαού της Ηλείας να συζητήσουμε την εντελώς αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη απόφαση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει τα δύο τμήματα της Ηλείας από τα φετινά μηχανογραφικά με προοπτική το οριστικό κλείσιμο τους, αφήνοντας την Ηλεία χωρίς καμία δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απαράδεκτη αυτή κυβερνητική απόφαση εξαντλεί την δήθεν «μεταρρύθμιση του χάρτη της Παιδείας μόνο στην Ηλεία» και φαντάζει ως τιμωριτική. Για μια περιοχή, με ιδιαίτερα σημαντική πολιτιστική, παραγωγική και κοινωνική δυναμική, που δεν έχει ακόμα επουλώσει τις πληγές της από τις καταστροφές του 2007 και 2008, βρίσκεται εκτός εθνικού οδικού δικτύου με ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο θέμα της υγείας με την υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων.

Ως Κίνημα Αλλαγής θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο αυτό που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε το 2002 με την ολοκληρωμένη πολιτική της για την περιφερειακή ανάπτυξη να εντάξει την Ηλεία στο χάρτη της 3βθμιας εκπαίδευσης».