Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Διαγωνισμός για τον ωραιότερο στολισμό βιτρίνας και Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Διαγωνισμός για τον ωραιότερο στολισμό βιτρίνας και Χριστουγεννιάτικου δένδρου

486
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» συνδιοργανώνουν σύνολο εορταστικών δράσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων φέτος και αποσκοπώντας στη γενικότερη προβολή της πόλης, διοργανώνουν μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διαγωνισμό βιτρίνας, με θέμα: «Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…», που αφορά σε εμπορικά καταστήματα.

1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού καλούνται οι επαγγελματίες των εμπορικών καταστημάτων της Καλαμάτας, να στολίσουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, να αυτοσχεδιάσουν έτσι ώστε να νιώσουν όμορφα, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη τους, με το δικό τους προσωπικό γούστο . Ειδικότερα, μέσω του διαγωνισμού, επιτυγχάνεται μ’ ένα πρωτότυπο τρόπο, δίχως κόστος, η προβολή της πόλης και των επιχειρήσεων που θα λάβουν μέρος.

2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η αίτηση συμμετοχής για το βραβείο πρέπει να συνοδεύεται από τρεις καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες της βιτρίνας του καταστήματος (ή των βιτρινών, αν πρόκειται για σύνθετες βιτρίνες) και κατατίθεται σε κλειστό φάκελο, στη Γραμματεία της Κ.Ε «Φάρις» αυτοπροσώπως, ή ταχυδρομικά, στην διεύθυνση: Αθηνών 99 , Β΄ Κτήριο Νέου Δημαρχείου, (τηλ. 27213 60611 – 612) μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 14.00, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό με θέμα: «Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…». Με την κατάθεση του φακέλου οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν ειδικό αυτοκόλλητο προκειμένου να τοποθετηθεί στην βιτρίνα, το οποίο θα δηλώνει την εγκυρότητα της συμμετοχής.

3. ΕΠΙΛΟΓΗ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Μέσω του διαγωνισμού, θα βραβευτούν οι 3 καλύτερα στολισμένες Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων της πόλης, στις οποίες θα απονεμηθούν τα παρακάτω βραβεία:
• Προβολή της επιχείρησης με: συνέντευξη Τύπου, αναρτήσεις στις ιστοσελίδες του Δήμου Καλαμάτας, της «Φάρις» και τοποθέτηση λογοτύπου στο βιβλίο του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού
• Τρία γευστικά πακέτα με τοπικά προϊόντα για τις ανάγκες ενός σπιτιού.
Η κριτική επιτροπή είναι πενταμελής, αποτελείται από τον Πρόεδρο της «Φάρις», δύο Καλλιτέχνες Εικαστικούς, έναν εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου και έναν Εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου.
Η αξιολόγηση θα βασίζεται αυστηρώς στη φωτογραφία και οι διαγωνιζόμενοι θα ονομάζονται με αριθμούς.
Τα κριτήρια αξιολόγησης που θα ληφθούν υπόψη από την Κριτική Επιτροπή είναι:
• Γενική εντύπωση
• Πρωτοτυπία, δημιουργικότητα
• Απόδοση της ιδέας των Χριστουγέννων
• Πρόκληση ενδιαφέροντος διερχομένων και μαγνητισμός βλέμματος.
Κάθε κριτήριο συγκεντρώνει maximum 100 βαθμούς. Μέγιστο δυνατό σύνολο βαθμολογίας για κάθε βιτρίνα: 400 βαθμοί.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.
Η επίσημη απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών συμμετοχής θα γνωστοποιηθεί αργότερα.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ
ΔΕΝΔΡΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν διαγωνισμό με θέμα «Στόλισε το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην τάξη σου!», που αφορά σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καλαμάτας.

1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, καλούνται ομάδες μαθητών και μαθητριών σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς τους να στολίσουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο δέντρο, να αυτοσχεδιάσουν έτσι ώστε να νιώσουν όμορφα, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα στην τάξη τους, με το δικό τους γούστο. Ειδικότερα, στόχοι του διαγωνισμού, είναι αφενός η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών και μαθητριών να συμμετέχουν σε ομαδικές διαγωνιστικές δράσεις και αφετέρου να διεγερθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία η φαντασία των παιδιών και ν’ αποδώσουν με το δικό τους τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων.

2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η αίτηση συμμετοχής για το βραβείο πρέπει να συνοδεύεται από τρεις καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες του δένδρου. Θα κατατεθεί κλειστός φάκελος στη Γραμματεία της Κ.Ε «Φάρις» αυτοπροσώπως, ή ταχυδρομικά, στην διεύθυνση: Αθηνών 99 , Β΄ Κτήριο Νέου Δημαρχείου, (τηλ. 27213 60611 – 612) μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14.30, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό με θέμα: Στόλισε το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην τάξη σου!».

3. ΕΠΙΛΟΓΗ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Θα βραβευθούν τα 3 ωραιότερα στολισμένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα (1. Νηπιαγωγεία – 2. Δημοτικά – 3. Γυμνάσια & Λύκεια). Το βραβείο θα είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εικαστικό Εργαστήρι της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας για 20 άτομα, όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν κεραμικά σε 2 επισκέψεις, με τα οποία θα διακοσμήσουν το σχολείο τους.
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καλλιτέχνες & εμπειρογνώμονες του χώρου, η αξιολόγηση θα βασίζεται αυστηρώς στη φωτογραφία και οι διαγωνιζόμενοι θα ονομάζονται με αριθμούς.
Τα κριτήρια αξιολόγησης που θα συνυπολογισθούν από την Κριτική Επιτροπή είναι:
• Γενική εντύπωση
• Πρωτοτυπία, δημιουργικότητα
• Απόδοση της ιδέας των Χριστουγέννων.
Κάθε κριτήριο συγκεντρώνει maximum 100 βαθμούς. Μέγιστο δυνατό σύνολο βαθμολογίας για κάθε συμμετοχή: 300 βαθμοί.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

Η επίσημη απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών συμμετοχής θα γνωστοποιηθεί αργότερα.