Παρασκευή
7
Οκτώβριος
TOP

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την Επανάσταση του 1821 από τον Δήμο Μεσσήνης

Με γοργά βήματα σε τεχνολογικά μονοπάτια προχωρά ο Δήμος Μεσσήνης με στόχο να προσφέρει στους δημότες του καινοτόμες και μοναδικές λύσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της κομβικής συνεργασίας του με το εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία επισημοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Με την βοήθεια της τεχνολογίας, λοιπόν, παρουσιάζει ένα διαδικτυακό πιστοποιημένο εκπαιδευτικό παιχνίδι που αφορά στην επανάσταση του 1821 με τίτλο  «Γριφομπότ Επανάσταση».

Μέσα από το πρόγραμμα -που απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους- μπορεί κανείς να γνωρίσει τη συμβολή της Μεσσήνης στην επανάσταση του 1821 και να μάθει την ιστορία του τόπου μας. Το «Γριφομπότ Επανάσταση» αναπτύχθηκε από το ΓΑΒ LAB του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει πιστοποιηθεί από το υπουργείο παιδείας. Ο Δήμος Μεσσήνης, είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που υλοποιεί την έκδοση που αφορά στην επανάσταση του 1821.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρωτίστως απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά δεν αφορά μόνο εκπαιδευτικούς και μαθητές της Μεσσήνης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Ο Δήμος μας απευθύνει κάλεσμα σε όλους να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του παιχνιδιού http://messini.grifobot.gr

και να παίξουν το παιχνίδι, ώστε μέσα από την ευχάριστη εκπαιδευτική διαδικασία, όλοι οι μαθητές να μάθουν τα γεγονότα στην περιοχή της Μεσσήνης.

Το παιχνίδι αυτό εντάσσεται στις ενέργειες του Δήμου μας για τους επετειακούς εορτασμούς των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής, δεδομένης και της δυσμενούς συγκυρίας που απαγορεύει τις «δια ζώσης» εκδηλώσεις, να δημιουργήσει ψηφιακό υλικό το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για πρωτοποριακά μελλοντικά σχέδια που θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Μεσσήνης στον πολιτισμό.