Τετάρτη
24
Φεβρουάριος
TOP

ΕΛΓΑ: Όλη η αποζημίωση σε μια δόση- Εκτίμηση της ζημιάς γρήγορα και χωρίς αστοχίες

 «Για πρώτη φορά ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει σε μια πληρωμή και σε μία δόση, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις και μάλιστα επιταχύνοντας χρονικά την εκτίμηση των ζημιών». Αυτό τόνισε  καλεσμένος στην εκπομπή ,«Τι λες τώρα» και στην Δέσποινα Ηλιοπούλου,  ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΕΛ.Γ.Α. και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. για την υλοποίηση του Έργου «Ψηφιακή Εφαρμογή Εκτιμητικής Διαδικασίας ΕΛΓΑ», ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις εκτιμήσεις των ζημιών  και στην πληρωμή των αποζημιώσεων θα αποτελούν παρελθόν.

Ο εκτιμητής του ΕΛ.Γ.Α. πλέον  θα προσέρχεται στο προς εκτίμηση αγροτεμάχιο και με τη χρήση tablet θα έχει πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία του πληττόμενου αγρότη, ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της εκτίμησης της ζημιάς γρήγορα και χωρίς αστοχίες.

« Στόχος είναι η άμεση και ταχύτερη εκτίμηση των ζημιών από τους εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. με ακρίβεια και δικαιοσύνη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ.