Κυριακή
2
Οκτώβριος
TOP

Κεντροαριστερά: Ο Γιάννης Μανιάτης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του

Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, ενώ αύριο αναμένεται να επισημοποιήσει την δική του κάθοδο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. 

Οι επίδοξοι ηγέτες, όμως, δεν σταματούν εκεί: σχεδόν βέβαιες πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Νίκου Ανδρουλάκη και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, οι οποίοι θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους την επόμενη εβδομάδα, μετά την οριστικοποίηση των λεπτομερειών της διαδικασίας από την Επιτροπή του Νίκου Αλιβιζάτου. 

Δεν αποκλείονται ούτε οι εκπλήξεις, με διάφορα στελέχη του ευρύτερου χώρου του κέντρου να υφίστανται πιέσεις για να κατέβουν υποψήφιοι. 

Ο Νίκος Αλιβιζάτος αναμένεται να ανακοινώσει τον πλήρη σχεδιασμό του και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας την Παρασκευή, με την εκλογή να τοποθετείται στις 5 και 12 Νοεμβρίου.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να παραδώσουν 1000 υπογραφές, προερχόμενες ακόμα και από επτά διαφορετικούς νομούς, καθώς και να καταθέσουν ένα αντίτιμο (σύμφωνα με πληροφορίες, μικρότερο από τις 10.000 που ακούγονται ως σενάριο -κάποιοι μιλούν για 2.000) για τα αρχικά έξοδα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας. 

Παράλληλα, στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Νίκος Αλιβιζάτος ανακοίνωσε προσθήκες μελών, με πιο ηχηρό το όνομα του πρώην Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και παραλίγο πρωθυπουργού το 2011, Νικηφόρο Διαμαντούρο. 

Mυρτώ Λιαλιούτη

in.gr