Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ Με μηνύματα από Νίκα η “Φάρις” έκοψε την πίτα της

Με μηνύματα από Νίκα η “Φάρις” έκοψε την πίτα της

630
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη Βασιλόπιτά της έκοψε η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, στο φουαγιέ του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. Μετά την ευλόγηση της Βασιλόπιτας από ιερέα, ευχές έδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. ο Αντιπρόεδρος της «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος.

Ο Π. Νίκας σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε πως ήταν η τελευταία φορά που απευθύνθηκε στους συγκεντρωθέντες για τη Βασιλόπιτα της «Φάρις» με την ιδιότητα του Δημάρχου. Επεσήμανε δε ότι κατά τα 13 έτη της θητείας του, η Δημοτική Αρχή πολλαπλασίασε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και στήριξε τις πολιτιστικές προσπάθειες που έρχονταν από το παρελθόν χωρίς να καταργήσει καμία, γεγονός πολύ σημαντικό την εποχή της ακραίας οικονομικής κρίσης.

Ο Π. Νίκας επεσήμανε πως η Καλαμάτα δικαίως κατέχει τον τίτλο της πόλης του πολιτισμού. Τόνισε δε πως το 2007 – όταν ανέλαβε καθήκοντα ως Δήμαρχος – οι εργαζόμενοι στον πολιτιστικό βραχίονα του Δήμου ήταν απλήρωτοι επί 7 μήνες. «Δεν καθυστερήσαμε τις πληρωμές ποτέ, δεν αφήσαμε τον πολιτισμό εκτεθειμένο», είπε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως «δωρεάν πολιτισμός δεν υπάρχει» και υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε τη φερεγγυότητα των πολιτιστικών φορέων του Δήμου στην αγορά. Ανέφερε, ακόμη, πως ο Δήμος Καλαμάτας κατόρθωσε να στηρίξει τις Καλλιτεχνικές Σχολές του. Τέλος, τόνισε πως ο πολιτισμός αποτελεί μεγάλη επένδυση, καθώς έχει και οικονομικό αποτέλεσμα εκτός από το αισθητικό και ψυχικό.