Σάββατο
27
Φεβρουάριος
TOP

Μπιλ Γκέιτς: Μετά τη δικαίωση για τον κορωνοϊό, “ξαναχτυπά” – Αυτές είναι οι δύο επόμενες απειλές

Ο ιδρυτής της Microsoft που είχε προβλέψει την πανδημία του κορονοϊού από το 2015, εκτιμά πως ο πλανήτης ζει υπό την απειλή νέων, ακόμη πιο επικίνδυνων κρίσεων, για τις οποίες δεν είναι προετοιμασμένος.

Έξι χρόνια μετά, ο Μπιλ Γκέιτς επανέρχεται με νέες προβλέψεις, ομολογουμένως τρομακτικές, και πώς να μην είναι όταν η τελευταία του εκτίμηση δικαιώθηκε σε διάστημα μικρότερο κι από εκείνο που ενδεχομένως είχε σκεφτεί ο ίδιος.

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη, μαζί με το “σας τα ‘λεγα”, για το οποίο βέβαια δεν περηφανεύτηκε τονίζοντας πως “δεν μου δημιουργεί όμορφο συναίσθημα να σας λέω κάτι τέτοιο”, ο Γκέιτς προέβλεψε δύο νέες απειλές για την ανθρωπότητα:

“Υπάρχουν πολλές μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ τρομακτικές γιατί μπορείς να προσβληθείς οπουδήποτε”. Μερικές από αυτές που πρέπει να περιμένουμε και να προετοιμαστούμε για να τις αντιμετωπίσουμε; “Η μία έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Ο απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε στην πανδημία”.

Η άλλη απειλή; “Η βιοτρομοκρατία. Κάποιος που θέλει να προκαλέσει μία καταστροφή θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ιό και στην προκειμένη περίπτωση, η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ιού είναι πιο δύσκολη από αυτή μίας επιδημίας που προέρχεται από τη φύση”. Βέβαιαόσο κι αν αμφιβάλει για την ετοιμότητα που θα μπορούσε να αναπτύξει ο πλανήτης για τέτοια ενδεχόμενα δεν παραλείπει να τονίσει πως “μπορούμε έστω να την αυξήσουμε”.

Όχι και τόσο αισιόδοξο το “ποδαρικό” του Γκέιτς το 2021.

www.news247.gr