Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Νέα… δεδομένα στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου με τη συμβολή του Σταύρου Μπένου -Συνεργασία με την Περιφέρεια

Κάτι περισσότερο από αισιόδοξες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολιτισμού της Πελοποννήσου, η οποία άλλωστε έχει και το μεγαλύτερο απόθεμα μνημείων παγκοσμίως!
Όπως δήλωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρος του “Διαζώματος”  Σταύρος Μπένος, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποίησε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα μέσω τηλεδιάσκεψης, σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια νέα… ταυτότητα με πρόσημο αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία ωστόσο, θέλει προσεκτική προσέγγιση.
Αυτή, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, εθελοντή του πολιτισμού πια, θα ακολουθήσει τα χνάρια… της Ε.Ε. που διαθέτει και τα απαραίτητα εργαλεία και θα στοχεύει στην ένωση των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού. Ο κ. Μπένος, ο οποίος για να μας δείξει το δρόμο και τη δυναμική που αναπτύσσεται, μας γύρισε πίσω στους καταστροφικούς σεισμούς του 1986 στην Καλαμάτα,  εστίασε και στο υψηλό επίπεδο και την ποιότητα της συνεργασίας του, με τον Παναγιώτη Νίκα.