Δευτέρα
26
Ιούλιος
TOP

Νέα ξεχωριστή πρόταση! Τελεφερίκ θα ενώνει το αρχαίο θέατρο Άργους με το Κάστρο -Tι σημείωσε ο Δημήτρης Καμπόσος (video)

Η προετοιμασία ενός μείζονος σημασίας έργου για τον τόπο και τον πολιτισμό βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Δήμου Άργους Μυκηνών, με τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο και πλειάδα εξειδικευμένων αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών, να εξετάζουν όλες τις προϋποθέσεις για την κατασκευή  και τοποθέτηση τελεφερίκ που θα ενώνει αρχαίου θεάτρου Άργους με το κάστρο Λάρισα της πόλης.

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, συγκοινωνιολόγος και εξειδικευμένος μηχανικός σε θέματα εναέριων συγκοινωνιών και τεχνικός σύμβουλος έργου εγκατάστασης του αναβατορίου της Ακρόπολης καθώς και άλλων πολλών έργων, ο Εδουάρδος Κάστρο αρχιτέκτονας μηχανικός καθηγητής ΑΠΘ, ο Πάνος Λαζαρίδης Dr. ΑΠΘ Πολιτικός Μηχανικός , ο Παύλος Κάστρο αρχιτέκτονας, ο Παύλος Προύσαλης αρχιτέκτονας, ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Παναγιώτης Παπαιωάννου, εκπρόσωπος της εφορείας αρχαιοτήτων Αργολίδας καθώς και υπεύθυνοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Άργους Μυκηνών, σχεδίασαν τον συντονισμό και  την οργάνωση, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες όπως μελέτες, άδειες, εγκρίσεις καθώς και προκήρυξη διαγωνισμού για την εξεύρεση αναδόχου, για την άμεση υλοποίηση του έργου  εναέριας ζεύξης (τελεφερίκ) του αρχαίου θεάτρου Άργους με το αρχαίο κάστρο της πόλης.

«Αυτό το έργο θα αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο προώθησης του τουρισμού, της οικονομίας και  ανάπτυξης της  περιοχής μας, ενώ δίνει την δυνατότητα  προαγωγής του πολιτισμού του τόπου μας. Είμαι βέβαιος πως σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε την αμέριστη στήριξη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργου Διδασκάλου. Η δημοτική μας αρχή κάνει πράξη μια παλιά της δέσμευση με την υλοποίηση του παραπάνω έργου.» σημείωσε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και κατέληξε «Το Άργος, με ένα από τα αρχαιότερα θέατρα της πατρίδας μας, πατρίδα του Ηρακλή , των Μακεδόνων Βασιλέων και του αρχηγού της εκστρατείας της Τροίας, βρίσκει την θέση του όπως αρμόζει στην μακραίωνη ιστορία του.»

Το επόμενο διάστημα και ενώ ο Δήμος Άργους Μυκηνών βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναμένονται περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες και εξελίξεις για την πορεία της υλοποίησης του έργου.

Στις προσπάθειες του δήμου και τα όσα δρομολογούνται και που έχουν μια σημαντική πολιτιστική αναφορά στάθηκε αναλύοντας τα δεδομένα και τις προτεραιότητες ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών σε παρέμβασή του απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST.