Κυριακή
29
Ιανουάριος
TOP

Οι πολιτικές διαφημίσεις επιστρέφουν στη Google

Η Google είναι έτοιμο να δεχθεί πολιτικές διαφημίσεις στις ιστοσελίδες της και πάλι.

Τις τελευταίες 46 ημέρες, από τις ταραχές στο Καπιτώλιο και μετά, η εταιρεία έπαψε να φιλοξενεί πολιτικές διαφημίσεις σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πράγματα στη χώρα. Η απαγόρευση θα αρθεί σήμερα Τετάρτη.

Η Google, πάντως, λέει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις διαφημίσεις της ώστε να αποτρέψει μελλοντικά προβλήματα.

«Ξεκινώντας από την Τετάρτη, θα επιτρέψουμε και πάλι στους διαφημιστές να ‘τρέχουν’ πολιτικές διαφημίσεις» είπε η εταιρεία σε δήλωσή της στο Fortune. «Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας για τις διαφημίσεις, οι οποίες απαγορεύουν ρητά την παραπληροφόρηση που θα μπορούσε να υποσκάψει την εμπιστοσύνη στις εκλογές ή τη δημοκρατική διαδικασία».

Αν και η Google αναστέλλει το «πάγωμα» των πολιτικών διαφημίσεων, δεν υπάρχει ένδειξη ότι το Facebook σχεδιάζει να ακολουθήσει με μια ανάλογη κίνηση. Η εταιρεία τερμάτισε τις πολιτικές διαφημίσεις μετά την 3η Νοεμβρίου, αν και επέτρεψε κάποιες διαφημίσεις σχετικά με την εκλογή της Γερουσίας στην Τζώρτζια τον Ιανουάριο.

Η Google πάγωσε τις πολιτικές διαφημίσεις αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι οι εταιρείες δεν θα επιτρέπεται να προβάλλουν μηνύματα που κάνουν αναφορά σε υποψηφίους, τις εκλογές ή το αποτέλεσμά τους. Η απαγόρευση έπαψε να είναι σε ισχύ πριν τις ταραχές στο Καπιτώλιο.