Τετάρτη
17
Αύγουστος
TOP

«Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη»: Mιά μέρα γεμάτη ποδήλατο στην Καλαμάτα

Στις 23 Ιουνίου η πόλη της Καλαμάτας γεμίζει …με ποδήλατα στο πλαίσιο της δράσης «Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη». Την επόμενη Τετάρτη, η Καλαμάτα θα ζήσει μια ημέρα γεμάτη ποδήλατο, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και των My Market που πραγματοποιείται σε 19 Ελληνικές πόλεις.

Η δράση αποτελείται από τις εξής ενέργειες:

1. Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου: Ένας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική! Διαδικασία: Οι περαστικοί έρχονται με το ποδήλατό τους στην τέντα της δράσης και ένας ειδικευμένος τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό τους, φουσκώνει τα λάστιχα, συζητά μαζί τους για τις ανάγκες και τα σχόλιά τους σχετικά με το ποδήλατό τους και τους συμβουλεύει για πιθανές αλλαγές, αναβαθμίσεις ή και την επόμενη αγορά τους.

2. Μιλάμε για ποδήλατο: Tι σας αρέσει στο ποδήλατο; Τι σας δυσκολεύει; Πώς θα θέλατε να είναι η πόλη σας; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον Δήμo σας;

Πείτε μας την άποψή σας για την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και ελάτε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης, μέσω της ΚΕΔΕ το δικό σας μήνυμα σχετικά με το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης στην πόλη σας.

3. Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού: Το “Δίπλωμα Ποδηλάτου” είναι μια συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας – και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation.

Η δράση «Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη» θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διανεμηθούν από το Δήμο Καλαμάτας αναμνηστικοί φακοί ποδηλάτου.