Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Π. Νίκας: «υπό πίεση τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, να επιδεικνύουμε ατομική υπευθυνότητα»

Πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με τις νοσηλείες ασθενών covid-19, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η μεγαλύτερη πίεση ασκείται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος είχε στη συνέχεια επικοινωνία με τον διοικητή του Γρηγόρη Καρπούζη με τον οποίον συζήτησε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, η Περιφέρεια συνεχίζει την προσπάθειά της να συνδράμει τις δημόσιες δομές υγείας και να ανταποκριθεί στα αιτήματα των νοσοκομείων, τα οποία -σημείωσε ο περιφερειάρχης- θα πρέπει να εστιάζονται στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η πανδημία. Ηδη, συνέχισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια παρέλαβε καρδιογράφους, φορητές αναπνευστικές συσκευές και rapid test, τα οποία και θα προωθήσει.

Αναφορικά με την κατάσταση που εξελίσσεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την διασπορά της covid-19, στη σημερινή σύσκεψη περιγράφηκε ως πολύ δύσκολη στην Κορινθία όπως και στην Αργολίδα, ενώ όσον αφορά στην Αρκαδία προβληματίζουν οι ανατολικές περιοχές, όπως ανάλογος προβληματισμός διατυπώνεται και για τις δυτικές περιοχές στη Μεσσηνία μαζί με την Καλαμάτα. Από την άλλη πλευρά, η Λακωνία δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Για μία ακόμα φορά, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ζήτησε από τους πολίτες να επιδεικνύουν υπευθυνότητα ατομική, η οποία αντανακλά στο σύνολο της κοινωνίας μας.