Αρχική ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ Σε εξέλιξη το διεθνές συνέδριο IEEE SPAWC 2018 στην Καλαμάτα παρουσία κορυφαίων...

Σε εξέλιξη το διεθνές συνέδριο IEEE SPAWC 2018 στην Καλαμάτα παρουσία κορυφαίων ερευνητών και επιστημόνων

981
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την ευκαιρία της ενάρξεως του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου IEEE SPAWC 2018 (International Workshop on Signal Processing Advances in Wireless Communications – www.spawc2018.org), σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό, στο πλαίσιο του οποίου ευχαρίστησε για την επιλογή της Καλαμάτας ως τόπου διεξαγωγής του Συνεδρίου τους συνδιοργανωτές του, Αθηνά Πετροπούλου, Διακεκριμένη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey των ΗΠΑ και Κωνσταντίνο Παπαδιά, Επιστημονικό Διευθυντή του Athens Information Technology και Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Aalborg Δανίας. Ο Π. Νίκας τόνισε ότι αυτό είναι πολύ μεγάλη διαφήμιση για την πόλη σε ειδικό κοινό, με αποτέλεσμα να αρχίζει να καθίσταται γνωστή η Καλαμάτα και με άλλους τρόπους, πέραν της ιδιότητάς της ως τόπου παραγωγής της φημισμένης βρώσιμης ελιάς.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε προς τους συνέδρους ότι η πόλη μάχεται για την πρόοδό της μέσα στην οικονομική κρίση, ενώ πρόσφατα απέσπασε πρώτο πανελλήνιο βραβείο στον ψηφιακό τομέα. Ανέφερε δε πως αποτελεί ευεργεσία η εγκατάσταση οπτικής ίνας από τη Wind, που θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη, καθιστώντας την πόλη πιο ελκυστική για τις επιχειρήσεις.
Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την κυρία Πετροπούλου, που είναι Καλαματιανή, σύμβολο για τους νέους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και προβάλλουν τον τόπο μας και τον ενισχύουν.
Σημειώνεται πως δεκάδες σύνεδροι από άλλες χώρες έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από την Καλαμάτα και την ομορφιά της και το επισημαίνουν.