Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ Στις 2 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας – Νίκας: “Ακούω...

Στις 2 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας – Νίκας: “Ακούω πολλά από λαϊκιστές – Ανοιχτά στον κόσμο…”

665
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 2 Φεβρουαρίου 2019, δηλαδή ανήμερα την εορτή της Υπαπαντής και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι «τα εγκαίνια θα είναι ”ανοιχτά” για όλο τον κόσμο. Θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την Υπουργό Πολιτισμού, που θα ανέβω να της δώσω προσωπικά την πρόσκληση, και με τη λαμπρότητα που ταιριάζει. Ο ανώτατος άρχων της χώρας θα παρευρεθεί στα εγκαίνια ενός έργου, το οποίο πληρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δευτερευόντως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι ένα πολιτιστικό έργο, το οποίο αναφέρεται σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, σε ολόκληρη την περιοχή. Γύρω στους 300.000 ανθρώπους, που ζουν σε μία ώρα απόσταση από την Καλαμάτα, θα μπορούν να μετέχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται εκεί». Ο Δήμαρχος Καλαμάτας προσέθεσε πως προχωρεί και η διαδικασία της προκήρυξης για τον ορισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ
ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Π. Νίκας σημείωσε πως «το βράδυ της ημέρας των εγκαινίων, έρχεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα δώσει συναυλία. Στο χώρο μπορούν να μπουν γύρω στα 650 άτομα και προκρίθηκε η διαδικασία του εισιτηρίου, για να μειωθεί ο προϋπολογισμός για την Κρατική Ορχήστρα – δεν έρχεται δωρεάν, θα στοιχίσει αρκετά χρήματα – και για να είναι πιο «καθαρή» η διαδικασία όσον αφορά τους εισερχόμενους στο συγκεκριμένο χώρο». Ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε πως όλες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα του Δήμου (π.χ. των Δημοτικών Σχολών και Φορέων), εκτός αν αφορούν γονείς, θα έχουν ένα πολύ μικρό αντίτιμο, για να αξιολογείται και η προσπάθεια και να βοηθείται και το πολιτιστικό σχήμα, καθώς τα χρήματα γυρίζουν σε αυτό.