TOP

Στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος για τη δολοφονία της Καρολάιν: «Να σαπίσεις στη φυλακή αλήτη», του φώναζαν πολίτες

Ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή οδηγείται αυτή την ώρα ο πιλότος που μετά από 37 ημέρες ομολόγησε ότι είναι ο δολοφόνος της  Καρολάιν.

Το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον συζυγοκτόνο στα δικαστήρια πέρασε πριν από λίγα λεπτά την πύλη της Ευελπίδων, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όπως και την πρώτη φορά που οδηγήθηκε στα δικαστήρια φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένοι διάσπαρτοι πολίτες οι οποίοι φώναζαν «ντροπή», «να σαπίσεις στη φυλακή αλήτη», και άλλες πιο υβριστικές φράσεις, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν, καθώς ανάμεσά τους ήταν ένα «τείχος» αστυνομικών (ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ κ.ά.).

Από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων

Ο 33χρονος, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα παραδέχθηκε ότι έπαιζε θέατρο σκηνοθετώντας μία ανύπαρκτη ληστεία στο σπίτι του ζεύγους στα Γλυκά Νερά για να κρύψει την ενοχή του, θα παραδώσει ένα πυκνογραμμένο υπόμνημα στον ανακριτή με τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του.

Η οικογένεια της Καρολάιν δήλωσε το «παρών» στη δίκη
Η οικογένεια της Καρολάιν δεν θα μείνει αμέτοχη στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Νωρίτερα, δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας -γνωστή παλαιότερα ως πολιτική αγωγή- ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης. Ο εν λόγω δικηγόρος ουσιαστικά θα εκπροσωπήσει την οικογένεια της Καρολάιν και στην ποινική δίωξη και στο θέμα του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της τελευταίας προανακριτικής ομολογίας του στη ΓΑΔΑ, ότι δηλαδή τη μοιραία βραδιά –σύμφωνα με την περιγραφή του- ξύπνησε την Καρολάιν και ενώ εκείνη του έλεγε να φύγει με το μωρό τους, εκείνος την πίεζε μέχρι που η άτυχη κοπέλα σταμάτησε να κουνιέται.   Θα προσπαθήσει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του και πως βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής, λόγω της μεγάλης έντασης και του καυγά που είχε προηγηθεί μεταξύ τους.Μάλιστα, όπως έχει προαναγγείλει ο δικηγόρος του πιλότου Αλ.Παπαϊωαννίδης, θα θέσει υπ’ όψιν του ανακριτή ένα νέο στοιχείο που δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το οποίο, σύμφωνα με την υπεράσπιση, δείχνει πως δεν υπήρχε προμελέτη.Επιπλέον, θα υποστηρίξει ότι είχε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές, αλλά ήθελε πρώτα να δει τι θα έκανε με την 11 μηνών κόρη του.Τέλος, σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος δεν προτίθεται να υποβάλει αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Η απολογία του 33χρονου έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί, ωστόσο είναι πιθανό να καθυστερήσει η έναρξη της διαδικασίας, καθώς η υπεράσπιση δεν έχει λάβει γνώση των ηλεκτρονικών στοιχείων που περιλαμβάνει η δικογραφία του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του κατηγορούμενου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο κακουργήματα:

*Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,  που προβλέπει την ποινή των ισοβίων ή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

*Κακοποίηση ζώου, που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Επιπλέον σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη και για δύο πλημμελήματα για το θέατρο που έπαιζε όλο αυτό το διάστημα:

*Ψευδής καταγγελία στις αρχές, επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους

*Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση στις αρχές. Και τα δύο αδικήματα τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης.

Ο πιλότος, αφού παραδώσει το υπόμνημά του, θα δεχθεί τις ερωτήσεις του ανακριτή. Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί σε βάρος του, τις  αντικρουόμενες καταθέσεις του ιδίου και των μαρτύρων της υπόθεσης, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά και τις ηλεκτρονικές καταγραφές από το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν και από τα κινητά τηλέφωνα τόσο του ιδίου όσο και του θύματος. Μετά το πέρας της απολογίας θα ακολουθήσει η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για να αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου, με την προφυλάκιση να θεωρείται από νομικούς κύκλους μονόδρομος πλην συγκλονιστικού απροόπτου.

Ήδη με βάση το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει την περασμένη Παρασκευή ο ανακριτής, ο κατηγορούμενος θεωρείται από τις αρχές ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Την ώρα που ο 33χρονος πιλότος θα απολογείται στον ανακριτή, στην Εισαγγελία Ανηλίκων θα κατατεθεί αίτηση για λογαριασμό των γονέων του κατηγορούμενου, προκειμένου να διευθετηθεί χωρίς εντάσεις το ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι γονείς της Καρολάιν και η οικογένεια του πιλότου βρίσκονται σε μία πρώτη συνεννόηση για το πού θα διαμένει το μωρό με γνώμονα το συμφέρον του.

Πηγή