Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Στο δυναμικό του ΓΣ Ακρίτας 2016 ανήκει η αθλήτρια άλματος επί κοντώ Κατερίνα Βαγενά 

Στο δυναμικό του ΓΣ Ακρίτας 2016 ανήκει πλέον η δυναμική και διακεκριμένη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Βαγενά .

“Ο ΓΣ Ακρίτας δημιούργησε το Σεπτέμβριο την πρώτη Ακαδημία Άλματος επί Κοντώ στην Καλαμάτα με προπονητή τον Μεσσήνιο Παναγιώτη Λάσκαρη. Η αποδοχή των παιδιών είναι πέραν του αναμενομένου, γεγονός που εκπλήσσει ευχάριστα τον πρόεδρο του συλλόγου κ.Πέτρο Παπαδόπουλο. Όχι μόνο αρέσει στα παιδιά που δοκιμάζουν αλλά έχουν ήδη δείξει σημάδια για την εξέλιξή τους σε αθλητές και γιατί όχι σε πρωταθλητές.

Με περηφάνια ο ΓΣ Ακρίτας 2016 ανακοινώνει την μεταγραφή της Κατερίνας Βαγενά (από το ΓΣ Κηφισιάς), μιας σπουδαίας αθλήτριας του άλματος επί κοντώ με πολλές διακρίσεις και προοπτική για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, ώστε να δώσουμε στα παιδιά ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και έμπνευση να συνεχίσουν να αθλούνται.”

Προφίλ αθλήτριας

Απόφοιτη Γυμναστικής Ακαδημίας ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στον Κλασσικό Αθλητισμό. Αθλήτρια του άλματος επί κοντώ στην κατηγορία γυναικών με ατομικό ρεκόρ 4.20 μ. Μέλος στήριξης της εθνικής ομάδας ανδρών / γυναικών από το έτος 2015 ως σήμερα. Συμμετοχή σε αγώνες εθνικού επιπέδου από το 2011 (διασυλλογικούς, εθνικά μίτινγκ, σχολικούς, πανελλήνιους) καθώς και σε διεθνή μίτινγκ στο εξωτερικό. Σε ηλικία 25 ετών, είναι στην καλύτερη φάση της ανάπτυξης για πρωταθλητισμό. Μεγάλος στόχος της φετινής απαιτητικής σεζόν η παρουσία στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Παρίσι για να πετύχει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2021.

Αγωνιστικές επιτυχίες:

Κλειστός Στίβος 2020: 2η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών

Ανοιχτός Στίβος 2020: 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών

Κλειστός στίβος 2019: 2η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών

Ανοιχτός Στίβος 2019: 2η στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων Καλλιθέας, 4η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών

Κλειστός Στίβος 2018: 4η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, 3η στο διεθνές μίτινγκ στίβου στην Τσεχία, Pražská tyčka, επίτευξη ατομικού ρεκόρ 4.20 μ.

Ανοιχτός Στίβος 2018: 1η στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα στον Αγ. Κοσμά, 2η στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων  Καλλιθέας, 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, 3η στους Βαλκανικούς αγώνες Stara Zagora στην Βουλγαρία

Κλειστός στίβος 2017: 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, 1η στην κατηγορία νέων γυναικών στην Ελλάδα με το πρόσφατο ατομικό ρεκόρ 4.17 μ. (κλειστού στίβου), Επίτευξη ορίου για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου νέων ανδρών – νέων γυναικών τον Ιούλιο 2017 στο Bydgoszcz της Πολωνίας.

Ανοιχτός Στίβος 2017: 1η στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα, 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων γυναικών