Κυριακή
5
Δεκέμβριος
TOP

«Τα ‘σπασαν» στο Περιφερειακό Συμβούλιο -Αποχώρησαν… όλοι -Εκατέρωθεν βολές (video)

«Απολαυστική» μετά από καιρό η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σήμερα, αφού τα όσα εξελίχθηκαν είχαν πολύ από αντιπαράθεση και πολύ από αποχωρήσεις. Κι όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί καν να φθάσει η συνεδρίαση στην συζήτηση προ ημερησίας θεμάτων, πολλώ μάλλον στην ημερήσια.

Η αναφορά πως δεν έχει… τελειώσει η όλη συζήτηση που απασχόλησε κύρια την προηγούμενη συνεδρίαση και είχε να κάνει με τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας για το 1821 κλπ . και το αίτημα αυτή να συνεχιστεί και σήμερα, προκάλεσε την όλη διάσταση και φυσικά τις εντάσεις.

Από τη μια οι απόψεις που επέκριναν τις μαραθώνιες τοποθετήσεις και την κατάσταση έτσι όπως κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα του ΠΕΣΥ, εκεί όπου χάνεται τις περισσότερες φορές η ουσία, οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις είναι στο επίκεντρο, και, κερδίζει η πολιτική ή και η… μικροπολιτική. Από την άλλη, οι απόψεις περί… σεβασμού στα δημοκρατικά όργανα και στα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό του σώματος.

Οι συνέπειες της απλής αναλογικής στο μενού και οι αντιπαραθέσεις ξεκίνησαν από νωρίς. Έτσι, αφού η πλειοψηφία των παρατάξεων ήθελε να συνεχίσει η συζήτηση για το 1821, ακολούθησε η παρέμβαση του Περιφερειάρχη και τα όσα ανέφερε που… ερέθισαν την κουβέντα. Ο κ. Νίκας κατέθεσε την πρόταση να αποχωρήσει η παράταξή του και να συζητήσουν οι υπόλοιποι… μόνοι τους (!) κι όταν τελειώσουν με το θέμα αυτό να επανέλθουν.

Τελικά, οι υπόλοιποι αποφάσισαν να συζητήσουν μόνοι τους, αρχικά… Από τη διαδικασία αποχώρησε και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Μ. Σκαντζός, έτσι ανέλαβε καθήκοντα προεδρεύοντα ο κ. Γκούνης. Από εκείνη την στιγμή και μετά οι υπόλοιπες παρατάξεις χωρίς την παρουσία της πλειοψηφίας συνέχισαν να συζητούν με παρεμβάσεις που επέκριναν την στάση Νίκα και Σκαντζού, αλλά τελικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας την στάση αυτή και μιλώντας για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και για ακύρωση του ρόλου του συμβουλίου.

Μόλις αποχώρησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις επανεμφανίστηκε ο Μ. Σκαντζός και έθεσε θέμα να συνεχιστεί η συνεδρίαση με μια 5λεπτή διακοπή.

Ο Π. Νίκας ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση με τα καθαρά… υπηρεσιακά θέματα και μίλησε για κάποιους που κρατάνε το λεγόμενο… δημοκρατικόμετρο.

Δείτε τα κύρια σημεία

Πριν από λίγη ώρα υπήρξε και κοινή δήλωση των παρατάξεων που αποχώρησαν η οποία είναι η εξής:

ΚΟΙΝΗ  ΔΗΛΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την ακραία αντιδημοκρατική  , αντιθεσμική και εκβιαστική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα  ο  οποίος:

 1.Επέμενε να παραβιαστεί ο κανονισμός λειτουργίας και να μην   ολοκληρωθεί η συζήτηση του θέματος «για τα 200 χρόνια από το  1821» η οποία  πραξικοπηματικά είχε διακοπεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 5ης Απριλίου , επειδή είχε την υποψία ότι    η απόφαση  του ΠΕΣΥΠ δεν θα ήταν αυτή που ήθελε .

  1. Αποχώρησε αυτός και η παράταξη του από την συνεδρίαση μετά την απόφαση του ΠΕΣΥΠ να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η συζήτηση εκβιάζοντας με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο το ΠΕΣΥΠ .
  2. Προσέβαλε και εκβίασε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους και το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο προΐσταται λέγοντας επί της ουσίας ότι αν το Συμβούλιο  παίρνει αποφάσεις που δεν του αρέσουν  όχι μόνο θα τις καταπατά όπως έκανε μέχρι τώρα αλλά από δω και στο εξής δεν θα τις νομιμοποιεί με την παρουσία της παράταξης του  .  

Είναι προφανές ότι αυτή η συμπεριφορά συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή και δείχνει  πολύ ακραία αντιδημοκρατική αντίληψη αφού επί της ουσίας λέει ότι  «γράφει τη Δημοκρατία και τις αποφάσεις του ΠΕΣΥΠ στα παλιά του τα παπούτσια» ,δηλώνοντας χαρακτηριστικά «καλά κάνει και χάνει αρμοδιότητες το Περιφερειακό Συμβούλιο.»!!!

Μετά από αυτή την προκλητική και αντιδημοκρατική εκτροπή  υποχρεωθήκαμε  όλες  οι παρατάξεις ,-πλην Χρυσής Αυγής φυσικά   η οποία μετά την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση έχει σταθερή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη-  ,να αποχωρήσουμε από την σημερινή συνεδρίαση και να καταγγείλουμε τη στάση του .

Υ.Γ. Μετά την αποχώρηση μας  ολοκληρώθηκε η  αντιδημοκρατική  εκτροπή      με την επιστροφή του κ. Νίκα και  της παράταξης του  καθώς και του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ,σε μια συνέχιση   συνεδρίασης-  παρωδία  .

Οι πολίτες της Πελοποννήσου  μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

  • «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

         «Ανταρσία του Μωριά»

  • «Νέα Πελοπόννησος»

        «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο»

  • «Πελοποννησιακή Συμμαχία»

       «Πράσινη Πελοπόννησος»