Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου στηρίζει αναφανδόν το Ν. Γόντικα

Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στάθηκε απόψε στο πλευρό του Νίκου Γόντικα. Το Σώμα που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη συζήτησε για αρκετή ώρα στο φόντο των όσων έχουν εξελιχθεί μετά και τη μήνυση του Πέτρου Τατούλη σχετικά με την αναφορά που είχε υπάρξει στο παρελθόν από τον Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σε συνεδρίαση, πως «…εσείς σήμερα διοικείτε με κάμερες, οι προηγούμενοι διοικούσαν με κοριούς».

Το ψήφισμα που κατέθεσε ο Γιώργος Πουλοκέφαλος έλαβε συνολικά 31 υπέρ και είχε να κάνει με τα εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί τον Πέτρο Τατούλη να αποσύρει τη μηνυτήρια αναφορά, καλεί τις αρμόδιες αρχές να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο, και, εφόσον προχωρήσει αυτή να παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ, οι Επικεφαλής των παρατάξεων και ο Γ. Πουλοκέφαλος.

Πολλά και χαρακτηριστικά τα όσα επισημάνθηκαν από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και τους συμβούλους πλην εκείνων που πρόσκεινται στη “Νέα Πελοπόννησο” (που κατέθεσε δική της πρόταση και έλαβε 14 υπέρ) με τον Π. Τατούλη να χρησιμοποιεί αναφορές για… εκβιαστές, για σκευωρίες, για ψευδομάρτυρες και να στρέφει ξανά τα βέλη του στη ΝΔ και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Όλοι πάντως στο σύνολό τους ήταν απόλυτα ξεκάθαροι πως πρέπει τα ζητήματα αυτά να μένουν στην πολιτική απόχρωσή τους και να μην υπάρχει η ποινικοποίηση της αυτοδιοικητικής ζωής με χαρακτηριστική την έκκληση…. να σταματήσει η ιστορία εδώ και να μην επιτραπεί ένας κατήφορος χωρίς τέλος.